Tarta cu zmeura, afine si coacaze
PrinteazaTarta cu zmeura, afine si coacaze din: faina, unt, zahar pudra, sare, frisca, galbenusuri, gelatina, lapte, coaja de lamaie, branza de vaci, zmeura, compot de piersici, mure, afine si coacaze.
blat si crema:
- 300 g faina
- 200 g unt
- 250 g zahar pudra
- sare
- 500 ml frisca
- 5 galbenusuri
- 15 g gelatina
- 125 ml lapte
- coaja rasa de la o lamaie
- 500 g branza de vaci
umplutura:
- 250 g zmeura
- 850 ml compot piersici
- 250 g mure
- 200 g afine
- 200 g coacaze
Mod de preparare:
Se cerne făina pe planşetă. Se frământă un aluat din făină, bucăţele de unt, 100 g zahăr pudră, sare şi gălbenuş. Se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 min.
Se înmoaie gelatina. Se dă în fiert laptele cu zahăr, sare şi coajă de lămâie, amestecând. Se ia de pe foc. Se amestecă gălbenuşurile cu puţin lapte fierbinte şi se înglobează în restul de lapte. Se dizolvă înăuntru gelattina. Se lasă să se răcească, aimestecând din când în când. Se amestecă piersicile cu fructele de pădure.
Cuptorul s;e încinge la 180° C. Se înti nde o foaie de aluat şi se aşaiză într-o tavă unsă, se înţeapă şi se coace 20 min. Se sccoate şi se lasă să se răceascăi.
Blatul se înconjoară cu o margine stabilă făcută din folie de aluminiu, înaltă de 6-7 cm. Se repartizează deasupra jumătate din cantitatea de fructe. Se bate frişca. Se pasează brânza de vaci şi se înglobează în lapte aproape rece; se adaugă frişca şi se omogenizează.
Crema se aşază pe fructe, se nivelează şi se dă la rece cca. 3 ore. Se ornează cu fructe şi se taie prăjitura.
Tarta cu zmeura, afine si coacaze
Pofta buna!
A fost buna tarta?