Tarta cu zmeura, afine si coacaze

Printeaza

Tarta cu zmeura, afine si coacaze din: faina, unt, zahar pudra, sare, frisca, galbenusuri, gelatina, lapte, coaja de lamaie, branza de vaci, zmeura, compot de piersici, mure, afine si coacaze.

Ingrediente:Tarta_cu_zmeura_afine_si_coacaze

blat si crema:

  • 300 g faina
  • 200 g unt
  • 250 g zahar pudra
  • sare
  • 500 ml frisca
  • 5 galbenusuri
  • 15 g gelatina
  • 125 ml lapte
  • coaja rasa de la o lamaie
  • 500 g branza de vaci

umplutura:

  • 250 g zmeura
  • 850 ml compot piersici
  • 250 g mure
  • 200 g afine
  • 200 g coacaze

 

Mod de preparare:

Se cerne făina pe planşetă. Se frământă un aluat din făină, bucăţele de unt, 100 g zahăr pudră, sare şi gălbenuş. Se înfăşoară în folie şi se dă la rece 30 min.

Se înmoaie gelatina. Se dă în fiert laptele cu zahăr, sare şi coajă de lămâie, amestecând. Se ia de pe foc. Se amestecă gălbenuşurile cu puţin lapte fierbinte şi se înglobează în restul de lapte. Se dizolvă înăuntru gelattina. Se lasă să se răcească, aimestecând din când în când. Se amestecă piersicile cu fructele de pădure.

Cuptorul s;e încinge la 180° C. Se înti nde o foaie de aluat şi se aşaiză într-o tavă unsă, se înţeapă şi se coace 20 min. Se sccoate şi se lasă să se răceascăi.

Blatul se înconjoară cu o margine stabilă făcută din folie de aluminiu, înaltă de 6-7 cm. Se repartizează deasupra jumătate din cantitatea de fructe. Se bate frişca. Se pasează brânza de vaci şi se înglobează în lapte aproape rece; se adaugă frişca şi se omogenizează.

Crema se aşază pe fructe, se nivelează şi se dă la rece cca. 3 ore. Se ornează cu fructe şi se taie prăjitura.

Tarta cu zmeura, afine si coacaze

Tarta_cu_zmeura_afine_si_coacaze

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. A fost buna tarta?

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.