Tartă cu zmeură si bezea
PrinteazaO reteta de tarta cu zmeura si bezea din: faina, zahar, sare, unt, galbenus, zmeura, zahar pudra si albusuri.
- 150 g făină
- 2 linguri zahăr
- sare
- 90 g unt
- 1 gălbenuş
- boabe de fasole pentru îngreunat
umplutură şi bezea:
- 500 g zmeură
- 200 g zahăr pudră
- 4 albuşuri
Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 180 °C. Se frământă rapid un aluat din făină, zahăr, 1 praf de sare, bucăţele de unt rece, gălbenuş şi 2 linguri de apă călduţă.
Se modelează o bilă din acest aluat fraged, se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 30 min.
Pe planşeta tapetată cu făină se întinde o foaie circulară de aluat (cca 0, 28 cm) şi se aşază într-o formă de tartă (0, 26 cm). Se aşază deasupra o bucată de hârtie de copt, care se acoperă cu boabe de fasole uscate; se coace la cuptor 20-25 min.
Se scoate din cuptor şi se îndepărtează hârtia de copt cu tot cu boabele de fasole.
Se amestecă zmeura cu 2 linguri zahăr pudră şi se repartizează pe blat. Se bate albuşul cu 180 g zahăr pudră şi compoziţia de bezea obţinută se aşază cu lingura peste zmeură.
Se măreşte temperatura din cuptor la 200 °C şi se mai coace tortul cca 20 min. până ce bezeaua se rumeneşte uşor.
Tartă cu zmeură si bezea
Pofta buna!