Tarta cu zmeura si crema de vanilie

Printeaza

Tarta cu zmeura si crema de vanilie din: aluat fitaj, zmeura, zahar, faina de migdale, unt, oua, lapte, faina, zahar pudra.

Ingrediente:Tarta cu zmeura si crema de vanilie

  • 400 g aluat foitaj
  • 200 g zmeură

Pentru cremă:

  • 100 g zahăr
  • 100 g făină de migdale
  • 100 g unt
  • 2 ouă
  • 500 ml lapte
  • 3 linguri făină

Pentru servit:

  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Ouăle se freacă cu zahărul şi apoi, după obţinerea unei creme spumoase, se adaugă laptele călduţ şi făina. Se amestecă şi se pune vasul la bain-marie. Se amestecă încontinuu până se îngroaşă crema. Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcorit, apoi se adaugă untul şi făina de migdale.

Aluatul se întinde mai subţire pe masa de lucru, apoi se transferă într-o tavă de copt. Se face o margine prin simpla ridicare a aluatului* Se umple cu cremă şi se coace 20 de minute, se lasă la răcit şi se serveşte cu zmeură şi zahăr pudră deasupra.

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna tarta cu zmeura

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.