Tarta cu zmeura si crema de vanilie
PrinteazaTarta cu zmeura si crema de vanilie din: aluat fitaj, zmeura, zahar, faina de migdale, unt, oua, lapte, faina, zahar pudra.
- 400 g aluat foitaj
- 200 g zmeură
Pentru cremă:
- 100 g zahăr
- 100 g făină de migdale
- 100 g unt
- 2 ouă
- 500 ml lapte
- 3 linguri făină
Pentru servit:
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Ouăle se freacă cu zahărul şi apoi, după obţinerea unei creme spumoase, se adaugă laptele călduţ şi făina. Se amestecă şi se pune vasul la bain-marie. Se amestecă încontinuu până se îngroaşă crema. Se ia de pe foc, se lasă puţin la răcorit, apoi se adaugă untul şi făina de migdale.
Aluatul se întinde mai subţire pe masa de lucru, apoi se transferă într-o tavă de copt. Se face o margine prin simpla ridicare a aluatului* Se umple cu cremă şi se coace 20 de minute, se lasă la răcit şi se serveşte cu zmeură şi zahăr pudră deasupra.
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu zmeura