Tarta cu zmeura si migdale
PrinteazaTarta cu zmeura si migdale din: ciocolata, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zmeura, vanilie, sare, piper.
- 250 g ciocolată neagră
- 225 g unt
- 4 ouă
- 200 g zahăr brun
- 100 g migdale
- 180 g făină
- 2 linguriţe cu praf de copt
- 300 g zmeură
- esenţă de vanilie
- zahăr pudră
Mod de preparare:
Topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită şi untul, omogenizează şi lasă deoparte să se răcorească.
Bate ouăle cu zahărul şi un stop de esenţă de vanilie. Taie mărunt migdalele şi rumeneşte-le într-o tigaie, apoi lasă-le să se răcească.
Cerne făina împreună cu praful de copt şi încorporează-le în amestecul de ouă şi zahăr, iar la final adaugă crema de unt şi ciocolată, migdalele mărunţite.
Omogenizează şi toarnă compoziţia într-o tavă cu pereţi detaşabili, tapetată cu hartie. Infige din loc în loc zmeura şi păstrează o parte pentru ornat.
Dă la cuptor pentru jumătate de ora şi lasă tarta să se răcească înainte de a o servi.
Pofta buna!