Tarta cu zmeura si migdale

Printeaza

Tarta cu zmeura si migdale din: ciocolata, unt, oua, zahar, migdale, faina, praf de copt, zmeura, vanilie, sare, piper.

Ingrediente:

  • 250 g ciocolată neagră
  • 225 g unt
  • 4 ouă
  • 200 g zahăr brun
  • 100 g migdale
  • 180 g făină
  • 2 linguriţe cu praf de copt
  • 300 g zmeură
  • esenţă de vanilie
  • zahăr pudră

 

Mod de preparare:

Topeşte la bain-marie ciocolata mărunţită şi untul, omogenizează şi lasă deoparte să se răcorească.

Bate ouăle cu zahărul şi un stop de esenţă de vanilie. Taie mărunt migdalele şi rumeneşte-le într-o tigaie, apoi lasă-le să se răcească.

Cerne făina împreună cu praful de copt şi încorporează-le în amestecul de ouă şi zahăr, iar la final adaugă crema de unt şi ciocolată, migdalele mărunţite.

Omogenizează şi toarnă compoziţia într-o tavă cu pereţi detaşabili, tapetată cu hartie. Infige din loc în loc zmeura şi păstrează o parte pentru ornat.

Dă la cuptor pentru jumătate de ora şi lasă tarta să se răcească înainte de a o servi.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.