Tarta de Botosani
PrinteazaTarta de Botosani
- 350 g grîu
- 1 l lapte
- 150 g nuci
- vanilie
- scorţişoară
- 2 linguri pesmet de casă
- 60 g unt
- coajă de lămîie rasă
- 4 ouă
- 250 g piersici
- sare
Mod de preparare:
Griul se spală, se fierbe 10 minute cu apă, apoi se strecoară şi se fierbe 1 oră cu laptele, vanilia şi puţină sare. Cînd s-a mai răcit se adaugă lămîie rasă, nucile măcinate, gălbenuşurile, piersicile curăţate tăiate felii, scorţişoara pisată, 30 g unt topit şi albuşurile bătute spumă tare.
Se unge bine cu unt o formă de budincă, se presară cu pesmet şi se umple cu compoziţia de mai sus. Se coace la foc moderat circa 45 minute, apoi sc scoate din cuptor, se lasă 5 minute şi se răstoarnă pe un platou.
Se presară zahăr pudră. Separat se serveşte sirop de vanilie sau sos dc vanilie.
Pofta buna!