Tarta de branza cu cirese
PrinteazaTarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese.
Pentru blat:
- 7 linguri unt nesarat
- 3/4 pahar zahar tos
- 1 ou mare
- 1 lingura zahar vanilat
- 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina
- 1 lingurita praf de copt
- pesmet
Pentru crema:
- 250 g crema de branza
- 7 linguri faina
- 4 oua
- coaja de la 1 lamaie
- 3/4 pahar zahar
- esenta de lamaie
- 1 pahar lapte
- 1 cana unt nesarat
- cirese congelate
Mod de preparare:
Se amestecă untul, zahărul, oul şi zahărul vanilat cu făina şi praful de copt. Se lasă la frigider cel puţin 1 oră. Se combină 250 g cremă de brânză cu 250 g smântână grasă, făina, 4 gălbenuşuri, coaja de lămâie şi zahărul într-un bol.
Se unge cu unt o formă şi se tapetează fundul şi marginile cu pesmet. Se presează aluatul pentru blat pe toată întinderea formei şi puţin la margini, se înţeapă cu o furculiţă şi se pune la cuptor.
Se încălzesc laptele şi untul cu un baton de vanilie la foc mic până se topeşte untul. Se strecoară printr-o strecurătoare fină presand batonul de vanilie.
Se adaugă la compoziţia de brânză şi se amestecă bine. Se bat 4 albuşuri spumă şi se încorporează treptat în compoziţia pentru cremă.
Se scoate blatul din cuptor fară să fie copt în întregime. Se presară cireşele, apoi se toarnă crema de branza deasupra în strat egal. Se lasă la cuptor 30 de minute.
Se pudrează cu zahăr si se serveste.
Pofta buna!