Tartă de castane şi ciocolată
PrinteazaO reteta de tarta de castane si ciocolata din: ou, zahar, faina, unt, zahar vanilat, castane, lapte, ciocolata de menaj si mascarpone.
- 1 ou
- 150 g zahăr
- 350 g faină albă
- 80 g unt
- 1 plic zahăr vanilat
pentru umplutură:
- 800 g castane
- 100 g zahăr
- 300 ml lapte
- 250 g ciocolată de menaj
- 4 linguri mascarpone
Mod de preparare:
Pune castanele la fiert în apă clocotită, scurge-le, curăţă-le de coajă şi pasează-le. Pune piureul obţinut într-o cratiţă împreună cu laptele şi zahărul şi fierbe 10 minute.
Fără să iei vasul de pe foc, adaugă ciocolata ruptă bucăţi şi fierbe încă 10 minute până când compoziţia se îngroaşă. Adaugă mascarpone, amestecă şi, după câteva momente, ia vasul de pe foc şi lasă crema la răcit.
Aranjează făina în formă de fântână, pune în mijloc oul, untul, zahărul, zahărul vanilat şi frământă. Dacă aluatul rezultat nu este suficient de elastic, adaugă-i puţină apă călduţă şi frământă din nou.
Imparte aluatul în două. Cu o parte îmbracă fundul unei forme rotunde, ridicând aluatul şi pe pereţii ei. Umple cu crema de castane. Din aluatul rămas, întinde o foaie şi acoperă cu ea umplutura, lipind bine marginile, prin unirea celor două foi.
Inţeapă cu o furculiţă foaia de deasupra pentru a permite aburului să iasă. Coace tarta 45 de minute (până când marginile devin aurii) în cuptorul încălzit la 180° C. Lasă tarta să se răcească înainte de a o servi.
Tartă de castane şi ciocolată
Pofta buna!