Tartă de castane şi ciocolată

Printeaza

O reteta de tarta de castane si ciocolata din: ou, zahar, faina, unt, zahar vanilat, castane, lapte, ciocolata de menaj si mascarpone.

Ingrediente:Tartă de castane şi ciocolată

  • 1 ou
  • 150 g zahăr
  • 350 g faină albă
  • 80 g unt
  • 1 plic zahăr vanilat

pentru umplutură:

  • 800 g castane
  • 100 g zahăr
  • 300 ml lapte
  • 250 g ciocolată de menaj
  • 4 linguri mascarpone

 

Mod de preparare:

Pune castanele la fiert în apă clocotită, scurge-le, curăţă-le de coajă şi pasează-le. Pune piureul obţinut într-o cratiţă împreună cu laptele şi zahărul şi fierbe 10 minute.

Fără să iei vasul de pe foc, adaugă cio­colata ruptă bucăţi şi fierbe încă 10 minute până când compoziţia se îngroaşă. Adaugă mascarpone, amestecă şi, după câteva mo­mente, ia vasul de pe foc şi lasă crema la răcit.

Aranjează făina în formă de fântână, pune în mijloc oul, untul, zahărul, zahărul vanilat şi frământă. Dacă aluatul rezultat nu este suficient de elastic, adaugă-i puţină apă călduţă şi frământă din nou.

Imparte aluatul în două. Cu o parte îm­bracă fundul unei forme rotunde, ridicând aluatul şi pe pereţii ei. Umple cu crema de castane. Din aluatul rămas, întinde o foaie şi acoperă cu ea umplutura, lipind bine marginile, prin unirea celor două foi.

Inţeapă cu o furculiţă foaia de deasu­pra pentru a permite aburului să iasă. Coace tarta 45 de minute (până când marginile devin aurii) în cuptorul încălzit la 180° C. Lasă tarta să se răcească înainte de a o servi.

Tartă de castane şi ciocolată

Tartă de castane şi ciocolată

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.