Tarta de ciuperci cu usturoi
PrinteazaTarta de ciuperci cu usturoi din: aluat foitaj, ciuperci, usturoi, ceapa, smantana, faina, unt, sare, piper, ulei, galbenus.
- 2 pachete aluat foitaj
- 1,5 kg ciuperci
- un căţel usturoi
- o ceapă
- 100 ml smântână
- o lingură făină
- 25 g unt
- sare
- piper
- o lingură ulei
- un gălbenuş pentru copt
Mod de preparare:
Se pune ceapa la călit, apoi se adaugă ciupercile, usturoiul pisat, sarea, piperul. Se lasă pe foc până ce scade toată apa pe care o lasă ciupercile. Se adaugă apoi smântână amestecată cu lingura de făină, si se potriveşte gustul de sare şi piper.
Se unge cu unt o formă mare de copt sau mai multe, mai mici si se pune unul dintre aluaturi.
Se pune amestecul cu ciuperci, se acoperă cu al doilea aluat, se taie surplusul şi se lipesc marginile. Se unge cu gălbenuş, se fac tăieturi fine şi se lasă la cuptor pentru 30 de minute.
Tarta de ciuperci cu usturoi
Pofta buna!