Tartă de dovlecei, bacon şi branză de capră
PrinteazaO reteta de tarta de dovlecei, bacon si branza de capra din: faina alba, unt, ou, ulei de masline extravirgin, sare, dovlecei, bacon, muguri de pin, aprmezan, oua, lapte, smantana, usturoi, sare si piper.
pentru aluat:
- 200 g faină albă
- 100 g unt
- 1 ou
- 1 lingură ulei de măsline extravirgin
- 1 praf de sare
pentru umplutură:
- 400 g dovlecei
- 100 g brânză proaspătă de capră
- 100 g bacon
- 3 linguri ulei de măsline extravirgin
- 30 g muguri de pin
- 2 linguri parmezan
- 4 ouă
- 200 ml lapte
- 100 ml smântână proaspătă
- 2 căţei de usturoi
- sare şi piper
Mod de preparare:
Prepară un aluat nisipos, acoperă-1 cu un şervet de hârtie şi lasă-l să se odihnească la rece timp de 20-30 de minute. Taie dovleceii în cuburi şi sotează-i împreună cu usturoiul zdrobit într-o tigaie cu ulei de măsline încins. Ţine-i doar până când se rumenesc uşor, altfel se înmoaie prea mult.
Pune sare şi piper, după gust, şi lasă-i să se răcească. Pune într-un castron ouăle, parmezanul, laptele, smântână şi baconul tăiat mărunt. Amestecă totul foarte bine, apoi condimentează cu sare şi piper, după gust.
Zdrobeşte dovleceii după ce, în prealabil, ai scos usturoiul, adaugă brânza de capră tăiată în cubuleţe şi freacă bine. Adaugă-1 în compoziţia cu ouă şi amestecă până când se omogenizează.
Căptuşeşte cu un strat subţire de aluat o formă de tartă cu diametrul de 24 cm. Toarnă în ea compoziţia pregătită mai înainte, presară pe toată suprafaţa muguri de pin uşor prăjiţi în prealabil şi taie marginile de aluat în exces.
Pune tarta în cuptorul preîncălzit, timp de 25-30 de minute, la 170° C. Taie-o în felii şi serveşte-o caldă.
Tartă de dovlecei, bacon şi brânză de capră
Poftă bună!