Tarta de dovlecei cu cascaval

Printeaza

Tarta de dovlecei cu cascaval din: oua, unt, faina, dovlecei, smantana, cascaval, sare, piper.

Ingrediente:Tarta de dovlecei cu cascaval

  • 2 gălbenuşuri
  • 100 g unt rece
  • 250 g făină
  • 2 linguri apă rece
  • 2 dovlecei
  • 4 ouă
  • 2 linguri smântână
  • 250 g caşcaval ras
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, sarea şi frămânţi un aluat care  să fie legat. înfăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.

Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele şi îi pui într-un bol.

Baţi ouăle bine cu un praf de sare, încorporezi smântână, adaugi caşcavalul, piper după gust, feliile de dovlecei şi amesteci. Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă şi tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii tăvii.

Inţepi coca din loc în loc şi torni umplutura. Nivelezi şi dai tarta la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. O laşi să se răcească în tavă şi o serveşti.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.