Tarta de dovlecei cu cascaval
PrinteazaTarta de dovlecei cu cascaval din: oua, unt, faina, dovlecei, smantana, cascaval, sare, piper.
- 2 gălbenuşuri
- 100 g unt rece
- 250 g făină
- 2 linguri apă rece
- 2 dovlecei
- 4 ouă
- 2 linguri smântână
- 250 g caşcaval ras
- sare
- piper
Mod de preparare:
Amesteci untul rece, tăiat cubuleţe, cu făina, adaugi gălbenuşurile, bătute bine cu apa rece, sarea şi frămânţi un aluat care să fie legat. înfăşori coca în folie de plastic şi o dai la frigider 30 de minute.
Dovleceii bine spălaţi şi uscaţi îi tai rondele şi îi pui într-un bol.
Baţi ouăle bine cu un praf de sare, încorporezi smântână, adaugi caşcavalul, piper după gust, feliile de dovlecei şi amesteci. Intinzi aluatul şi îl aşezi într-o tavă rotundă şi tapetată, având grijă să îmbraci şi pereţii tăvii.
Inţepi coca din loc în loc şi torni umplutura. Nivelezi şi dai tarta la cuptorul încins aproximativ 40-45 de minute. O laşi să se răcească în tavă şi o serveşti.
Pofta buna!