Tartă de lămaie cu bezea şi zmeură

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, unt, zahar brun, oua, crema de lamaie, zmeura, zahar pudra, otet din vin alb, amidon de porumb.

Ingrediente aluat:Tartă de lămaie cu bezea şi zmeură

  • 350g de făină simplă, plus extra
  • 200g de unt, rece ţi tăiat cubuleţe
  • 100g de zahăr tos brun
  • 2 gălbenuşuri mari

Ingrediente crema:

  • 625g cremă de lămâie
  • 2 ouă mari întregi şi 2 gălbenuşuri mari,bătute împreună
  • 200g de zmeură la caserolă
  • zahăr pudră

Ingrediente bezea(ornat):

  • 4 albuşuri (de la ouăle pentru aluat şi cremă, de la care s-au folosit doar gălbenuşurile)
  • 140g de zahăr tos, normal sau brun
  • 1 linguriţă de oţet din vin alb
  • 1 linguriţă de amidon de porumb

Mod de preparare:

Se omogenizează cu mixerul făina, untul şi un sfert de linguriţă de sare. Se adaugă zahărul, se bate, apoi se adaugă gălbenuşurile şi 4 linguriţe de apă rece. Se bate până se obţine un aluat, se scoate pe blatul de lucru şi se frământă cu forţă până se omogenizează. Se răstoarnă într-o formă adâncă de tartă de 35cm x l2cm (măsurat de sus în jos) presând aluatul în formă cu degetele. Se bagă la frigider pentru 30 de minute. Se încinge cuptorul la 180° C/gaz 6. Aluatul se coace orb timp de 30 minute sau până capătă o culoare aurie. Se lasă la răcorit.

Intre timp, se răstoarnă crema de lămâie într-o cratiţă nonaderentă, apoi se bate împreună cu ouăle întregi şi gălbenuşurile. Se aduce uşor la punctul de fierbere şi se lasă aprox. 10 minute, amestecând constant, până ce compoziţia devine cu adevărat groasă şi de un galben închis.

Se răstoarnă într-un bol, se acoperă cu folie alimentară şi se lasă până ce se răceşte complet. Aluatul şi crema pot fi preparate cu până la o zi înainte.

Se presară 175g de zmeură peste blat, apoi se adaugă deasupra crema de lămâie rece. Se prepară bezeaua: se bat albuşurile într-un bol mare, curat, până devin băţoase, apoi se adaugă zahărul în două tranşe, bătând în continuare până se obţine o textură lucioasă şi ţeapănă, după fiecare adăugare. Se încorporează oţetul ş amidonul de porumb.

Se răstoarnă bezeaua peste zmeură şi crema de lămâie, apoi se dă la cuptor pentru 10 minute, până ce bezeaua capătă o culoare aurie. Se lasă 20 de minute la răcorit, după care se scoate din formă pe un platou de servit. Se presară cu restul de zmeură şi cu zahărul tos.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.