Tarta de lamaie si bezea

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta de lamie cu bezea, aluat, zahar, unt, oua, amidon, apa.

Ingrediente: Tarta de lamaie si bezea

  • 175 g aluat fraged
  • 2 lămâi
  • 75 g zahăr
  • 25 g unt
  • 3 gălbenuşuri
  • 2 linguri cu amidon
  • 150 ml apă

Ingrediente bezea:

  • 2 albuşuri
  • 100 g zahăr

Mod de preparare:

Intinde aluatul într-o formă detaşabilă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi dă la cuptor 15 minute. Amestecă amidonul cu apa rece. Adaugă coaja rasă de lămâie şi 150 ml de zeamă de lămâie şi pune pe foc, amestecând până se îngroaşă. Opreşte focul, încorporează zahărul şi untul. După ce s-a răcorit, pune gălbenuşurile.

Toarnă crema peste blat şi coace la cuptor 40-45 de minute. Detaşează marginile formei şi îmbracă tarta în albuşurile bătute spu­mă cu zahărul. Lasă la cuptor cam 15-20 de minute. Taie tarta numai după ce s-a răcorit.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.