Tarta de lamaie si bezea
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de lamie cu bezea, aluat, zahar, unt, oua, amidon, apa.
- 175 g aluat fraged
- 2 lămâi
- 75 g zahăr
- 25 g unt
- 3 gălbenuşuri
- 2 linguri cu amidon
- 150 ml apă
Ingrediente bezea:
- 2 albuşuri
- 100 g zahăr
Mod de preparare:
Intinde aluatul într-o formă detaşabilă unsă şi tapetată cu hârtie de copt. înţeapă din loc în loc cu furculiţa şi dă la cuptor 15 minute. Amestecă amidonul cu apa rece. Adaugă coaja rasă de lămâie şi 150 ml de zeamă de lămâie şi pune pe foc, amestecând până se îngroaşă. Opreşte focul, încorporează zahărul şi untul. După ce s-a răcorit, pune gălbenuşurile.
Toarnă crema peste blat şi coace la cuptor 40-45 de minute. Detaşează marginile formei şi îmbracă tarta în albuşurile bătute spumă cu zahărul. Lasă la cuptor cam 15-20 de minute. Taie tarta numai după ce s-a răcorit.
Pofta buna!