Tartă de lămâie şi caise
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de lamaie si caise din: unt, zahar, ou, lamaie, amoniu, faina, lapte, amidon, zahar, unt si galbenusuri.
- 100 g unt
- 100 g zahar
- 1 ou
- 1 lamaie
- 1 pliculet de amoniu
- 250 g faina
crema:
- 300 ml lapte
- 50 g amidon
- 100 g zahar
- 50 g unt
- 2 galbenusuri
Mod de preparare:
Se freacă untul cu zahărul. Se adaugă oul, coaja rasă de lămâie, pliculeţul de amoniu stins cu 2 linguri de zeamăde lămâie şi făina. Se omogenizează bine aluatul. Se lasă la rece timp de 2 ore, învelit în folie de plastic.
Se aleg 8 coşuleţe speciale pentru tartă. Se ung cu ulei şi se umplu cu aluatul pregătit. Se coc pentru 15 minute la foc iute. Apoi se scot şi se lasă la răcit. între timp, se prepară crema.
Se bat gălbenuşurile bine cu zahărul, cu zeama de lămâie, cu amidonul şi se toarnăîncet şi 100 ml de lapte. Se amestecă bine pe foc. Se adaugă treptat şi restul de lapte, amestecându-se continuu, pe foc mic, până când cremaseîngroaşă. La sfârşit se adaugă vanilia.
Se umplu tartele cu crema fierbinte. Deasupra, se aranjează feliuţe subţiri de caise.
Tartă de lămâie şi caise
Pofta buna!