Tarta de lamaie
PrinteazaTarta de lamaie din: amestec de migdale si caju, curmale, unt, faina de hrisca, scortisoara, lapte de soia, pastaie de vanilie, zeama de lamaie, coaja de lamaie, sirop de agave, galbenusuri, ou, amidon de porumb.
- 200 g de amestec de migdale si caju
- 10 curmale fara samburi
- 175 g unt de la frigider
- 50 g faina de hrisca
- 2 lingrite de scortisoara
- o cana si un sfert de lapte de soia
- o pastaie de vanilie
- zeama si coaja rasa a 2 lamai
- 6 lingurid e sirop de agave
- 2 galbenusuri
- un ou intrg
- 4 linguri amidon de porumb
Mod de preparare:
Mixati nucile şi curmalele în blender. Transferaţi într-un bol şi amestecaţi cu 100 gr de unt, făina şi scorţişoara. Ungeţi o formă de tartă şi întindefi aluatul. înţepaţi cu o furculiţă şi dati la frigider 20 de minute.
Incălziţi restul de unt, laptele de soia şi păstaia de vanilie într-un vas, la flacără medie. Adăugaţi zeama şi coaja de lămâie şi siropul de agave. Dati într-un clocot şi micşoraţi flacăra. Mai tineti 5 minute pe foc. Scoateţi păstaia de vanilie şi lăsaţi să se răcească.
Intre timp, bateţi gălbenuşurile, oul întreg şi amidonul şi turnaţi deasupra lichidul care a stat pe foc, amestecând continuu. Turnaţi compoziţia în forma de tartă şi coaceti la 170 grade Celsius timp de 20 de minute. Serviţi rece.
Tarta de lamaie
Pofta buna!
Foarte buna tarta de lamaie