Tarta de legume cu branza de capra
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de legume cu branza de capra din: aluat de foi, ardei grasi, praz, usturoi, branza de capra, ulei de masline, oregano, cimbru, sare si piper.
- 400 g aluat de foi
- 2 ardei graşi roşii
- 2 ardei graşi galbeni
- 2 ardei graşi verzi
- 2 fire de praz
- 2 căţei de usturoi
- 200 g brânză de capră
- 4 linguri ulei de măsline
- 1 linguriţă oregano uscat
- 6 fire cimbru
- sare
- piper
Mod de preparare:
Foile de aluat se aşază unele lângă altele şi se lasă să se dezgheţe timp de 10 min. Se curata ardeii grasi de cotoare si seminte, iar pulpa se taie cuburi potrivite. Se toaca usturoiul. prazul se taie rondele.
Se amesteca ardeiul gras, usturoiul si prazul cu ulei de masline; se condimenteaza cu sare, piper şi oregano. Se rup frunzuliţele de cimbru.
Se încinge cuptorul la 200 °C. Foile de aluat se aşază uşor suprapuse, pe o planşetă tapetată cu făină. Se întinde clin ele, cu sucitorul, o singură foaie şi se aşază pe o tavă unsă. Se repartizează deasupra un strat uniform de legume, lăsân- du-se liberă o margine de cca 1 cm.
Se taie felii brânza de capră şi se aşază peste legume; se presară frunzuliţe de cimbru. Tarta se coace în cuptorul pregătit, cca 30 min. Se scoate apoi din cuptor şi se taie felii, cu un cuţit cu lama subţire şi ascuţită.
Tarta de legume cu branza de capra
Poftă bună!