Tarta de mamaliga cu ciuperci

Printeaza

Tarta de mamaliga cu ciuperci din: apa, malai, ciuperci, ceapa, usturoi, ulei, boia de ardei, sare, marar.

Ingrediente:Tarta de mamaliga cu ciuperci

  • 3 căni cu apă
  • o cană cu mălai
  • 2 cutii ciuperci
  • 3 cepe
  • 5 căţei de usturoi
  • ulei
  • boia dulce de ardei
  • boia iute de ardei
  • sare
  • mărar

 

Mod de preparare:

Pune la foc iute un vas în care torni apa, un praf de sare şi mălaiul. Amesteci continuu până când începe să se îngroaşe mămăliga, dai focul potrivit până devine mai vârtoasă şi opreşti focul. Scurgi ciupercile şl le înăbuşi 10 minute în puţin ulei, cu ceapa tocată, puţină boia dulce, un praf de boia iute şi sare.

Se iau de pe foc şi se adaugă mărarul tocat fin, se drege de sare. Se unge un vas cu puţin ulei, se pune un strat din jumătate de mămăligă, se pun ciupercile, se acoperă cu al doilea strat de mămăligă, se face o gaură în mijloc, se unge cu ulei şi se dă la cuptorul încins, la foc potrivit, până se rumeneşte.

Se scoate şi în orificiul din mijloc se toarnă uşor un mujdei de usturoi.

 

Tarta de mamaliga cu ciuperci

Tarta de mamaliga cu ciuperci

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.