Tartă de mere cu gem
PrinteazaTartă de mere cu gem
- 1 un pachet foietaj congelat (230 g, e 32 cm sau 250 g)
- 700 g mere
- sucul de la o jumătate de lămâie
- eventual, 4 linguri de Calvados
- 50 g marţipan
- 100 g compot de mere (borcan)
- 70 g zahăr pudră
- 2 linguri unt
- 2 linguri gem de mere
Preparare:
Dezgheţaţi aluatul conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le sâmburii, apoi tăiaţi-le felioare subţiri. Stropiţi-le cu suc de lămâie, pentru a nu căpăta o culoare maronie, eventual, încorporaţi şi cele 4 linguri de Calvados.
Tăiaţi marţipanul cuburi, adăugaţi compotul de mere şi încorporaţi. încingeţi cuptorul la 200°C. Tapetaţi o formă de tartă (0, 30 cm) cu hârtie pentru copt şi aşezaţi acolo aluatul, înţepaţi-l de mai multe ori cu o furculiţă.
Intindeţi peste aluat amestecul de mere cu marţipan, apoi aşezaţi feliuţele de mere una lângă alta pe rotund până acoperiţi întreaga suprafaţă de aluat. Presăraţi o jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Tăiaţi untul fulgişori şi presăraţi-i peste prăjitură.
Coaceţi-o 25-30 de minute. între timp, încingeţi într-un vas mic gemul de mere. Scoateţi tarta din cuptor şi, cât încă este caldă, ungeţi-o cu gemul cald, după care lăsaţi-o să se răcească. Presăraţi restul zahărului pudră.
Pofta buna!