Tartă de mere cu gem

Printeaza

Tartă de mere cu gem

Ingrediente:Tartă de mere cu gem

  • 1 un pachet foietaj congelat (230 g, e 32 cm sau 250 g)
  • 700 g mere
  • sucul de la o jumătate de lămâie
  • eventual, 4 linguri de Calvados
  • 50 g marţipan
  • 100 g compot de mere (borcan)
  • 70 g zahăr pudră
  • 2 linguri unt
  • 2 linguri gem de mere

Preparare:

Dezgheţaţi aluatul conform instrucţiunilor de pe pachet. Curăţaţi merele, tăiaţi-le în patru, îndepărtaţi-le sâmburii, apoi tăiaţi-le felioare subţiri. Stropiţi-le cu suc de lămâie, pentru a nu căpăta o culoare maronie, eventual, încorporaţi şi cele 4 linguri de Calvados.

Tăiaţi marţipanul cuburi, adăugaţi compotul de mere şi încorporaţi. încingeţi cuptorul la 200°C. Tapetaţi o formă de tartă (0, 30 cm) cu hârtie pentru copt şi aşezaţi acolo aluatul, înţepaţi-l de mai multe ori cu o furculiţă.

Intindeţi peste aluat amestecul de mere cu marţipan, apoi aşezaţi feliuţele de mere una lângă alta pe rotund până acoperiţi întreaga suprafaţă de aluat. Presăraţi o jumătate din cantitatea de zahăr pudră. Tăiaţi untul fulgişori şi presăraţi-i peste prăjitură.

Coaceţi-o 25-30 de minute. între timp, încingeţi într-un vas mic gemul de mere. Scoateţi tarta din cuptor şi, cât încă este caldă, ungeţi-o cu gemul cald, după care lăsaţi-o să se răcească. Presăraţi restul zahărului pudră.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.