Tartă de paste cu kaizer
PrinteazaTartă de paste cu kaizer
Ingrediente:
- 600 g paste late
- 300 g kaizer
- 200 g boabe de porumb din conservă
- doi ardei graşi
- o ceapa
- 50 g smântână
- 75 g unt
- două ouă
- sare
- piper
- cimbru
- pătrunjel
- pesmet
- sos de roşii
- sos pesto
- ulei
Preparare:
Pastele se fierb în apă clocotită în care s-a adăugat o linguriţă de sare. Se trec sub un jet de apă rece, apoi se pun într-o strecurătoare.
Se încing două linguri de ulei într-o tigaie, se adaugă kaizerul, ardeii şi ceapa tocată în cubuleţe. Se călesc timp de cinci minute, apoi se scot cu o paletă şi se pun într-un vas mai mare.
Se lasă să se răcească, se adaugă jumătate din cantitatea de unt tocată în cubuleţe, smântână, sarea şi piperul după gust. Se presară boabele de porumb scurse de apă, cimbrul şi pătrunjelul tocat.
Ouăle se bat separat, apoi se pun peste ingredientele din vas, împreună cu pastele scurse. Se amestecă totul şi se toarnă într-o formă unsă cu restul de unt şi tapetată cu pesmet.
Se nivelează compoziţia, se introduce tava în cuptor şi se coace timp de 20-25 de minute, la foc mediu. Se servesc alături de sos de roşii cald sau sos pesto.
Tartă de paste cu kaizer
Pofta buna!
N-am mai facut tarta de paste. O sa incerc.