Tarta de piersici si branza

Printeaza

Tarta de piersici si branza

Ingrediente:Tarta de piersici si branza

pentru aluat:

  • 300 g fâinâ
  • 3 linguri de zahâr
  • 1 praf de copt
  • 1 ou
  • 100 g unt
  • sare

pentru umplutură:

  • 500 g branzâ proaspăta
  • 100 g zahâr pudră vanilat
  • 1 gălbenuş
  • 800 g piersici
  • 1 -2 linguri de zahâr pudra pentru ornat
  • 2 linguri de nuci tăiate mărunt

Preparare:

Se freeacă oul cu zahărul şi untul rais. Se adaugă sarea şi taina cernută cu praful de copt şi se frământă rapid. Se acoperă cu o folie transparentă şi se lasă la rece jumătate de oră.

Intre timp, brânza proaspătă se pasează şi se amestecă cu zahăr pudră vanilat şi gălbenuşul. Se freacă până se topeşte tot zaharull şi se obţine o cremă spumoasă.

Piersicile se spală, se curăţă de coajă şi de sâmburi şi se taie felii. Se întinde aluatul într-o foaie subţire şi se pune într-o tavă. Se toarnă apoi compoziţia de brânză şi se întinde într-un strat uniform.

Se presară feliile de piersici şi se cufundă în crema de brânză. Se coace în cuptorul încins, la foc potrivit, 20-25 minute. Se lasă să se răcească în tavă, apoi se presară nuca tăiată mărunt şi se pudrează cu zahăr.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Nu stiu daca mai gasesc piesici, dar o sa fac aceasta reteta de tarta, dar cu visine din visinata.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.