Tarta de pui cu mazare
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta, ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare.
- 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi
- 300 g cocă de plăcintă
- 1 ceapă
- 2 tulpini de ţelină
- 2 morcovi
- 300 g mazăre curăţată
- 3 rămurele de cimbrişor
- 30 g făină
- 2 pahare de lapte
- 2 pahare de supă de legume
- 1/2 lămâie
- ulei extravirgin de măsline
- sare
Mod de preparare:
Curăţaţi puiul de piele şi tăiaţi-l bucăţele, eliminând toate oasele. Curăţaţi şi spălaţi morcovii şi tulpina de ţelină, la fel cepele, după care tocaţi-le mare pe toate. Căliţi tocătura într-o tigaie cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline, timp de 5 minute.
Adăugaţi apoi două rămurele de cimbrişor spălate şi mărunţite, mazărea şi un polonic de apă caldă; amestecaţi, potriviţi de sare, acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit 20 de minute.
Luaţi capacul de pe tigaie şi presăraţi făina în ploaie, amestecând bine. Adăugaţi laptele şi supa, foarte calde; mai fierbeţi încă 5 minute, amestecând frecvent. După ce aţi stins focul, stoarceţi jumătatea de lămâie şi turnaţi sucul peste pui; întoarceţi-l, apoi treceţi totul într-un vas termorezistent rotund, întindeţi cu un făcăleţ coca de plăcintă cam de 0,5 cm grosime şi folosiţi-o ca să acoperiţi puiul, lipind-o de pereţii vasului.
Tăiaţi coca ce depăşeşte marginile. înţepaţi cu o furculiţă suprafaţa tartei şi ungeţi-o cu puţin ulei extravirgin de măsline. Băgaţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C şi lăsaţi-o să se facă aproximativ 15 minute, până prinde coca o culoare aurie.
Scoateţi vasul termorezistent din cuptor, aşteptaţi 5 minute şi tăiaţi tarta în patru felii. Cu o paletă lată scoateţi bucăţile şi aşezaţi-le pe farfurii; ornaţi cu cimbrişorul rămas şi serviţi tarta călduţă.
Tarta de pui cu mazare
Poftă bună!