Tarta de pui cu mazare

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta de pui cu mazare din: pui, coca de placinta, ceapa, telina, morcovi, mazare, cimbrisor, faina, lapte, supa de legume, lamaie, ulei extravirgin de lamaie si sare.

Ingrediente:Tarta de pui cu mazare

  • 1 pui de 1 kg, tăiat bucăţi
  • 300 g cocă de plăcintă
  • 1 ceapă
  • 2 tulpini de ţelină
  • 2 morcovi
  • 300 g mazăre curăţată
  • 3 rămurele de cimbrişor
  • 30 g făină
  • 2 pahare de lapte
  • 2 pahare de supă de legume
  • 1/2 lămâie
  • ulei extravirgin de măsline
  • sare

 

Mod de preparare:

Curăţaţi puiul de piele şi tăiaţi-l bucăţele, eliminând toate oasele. Curăţaţi şi spălaţi morcovii şi tulpina de ţelină, la fel cepele, după care tocaţi-le mare pe toate. Căliţi tocătura într-o tigaie cu patru linguri de ulei extravirgin de măsline, timp de 5 minute.

Adăugaţi apoi două rămurele de cimbrişor spălate şi mărunţite, mazărea şi un polonic de apă caldă; amestecaţi, potriviţi de sare, acoperiţi şi fierbeţi la foc potrivit 20 de minute.

Luaţi capacul de pe tigaie şi presăraţi făina în ploaie, amestecând bine. Adăugaţi laptele şi supa, foarte calde; mai fierbeţi încă 5 minute, amestecând frecvent. După ce aţi stins focul, stoarceţi jumătatea de lămâie şi turnaţi sucul peste pui; întoarceţi-l, apoi treceţi totul într-un vas termorezistent rotund, întindeţi cu un făcăleţ coca de plăcintă cam de 0,5 cm grosime şi folosiţi-o ca să acoperiţi puiul, lipind-o de pereţii vasului.

Tăiaţi coca ce depăşeşte marginile. înţepaţi cu o fur­culiţă suprafaţa tartei şi ungeţi-o cu puţin ulei extravirgin de măsline. Băgaţi-o în cuptorul încălzit în prealabil la 180°C şi lăsaţi-o să se facă aproximativ 15 minute, până prinde coca o culoare aurie.

Scoateţi vasul termo­rezistent din cuptor, aşteptaţi 5 minute şi tăiaţi tarta în patru felii. Cu o paletă lată scoateţi bucăţile şi aşezaţi-le pe farfurii; ornaţi cu cimbrişorul rămas şi serviţi tarta călduţă.

Tarta de pui cu mazare

Tarta_de_pui_cu_mazare

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.