Tarta de ricotta cu ciocolata
PrinteazaTarta de ricotta cu ciocolata din: ricotta, oua, zahar, faina, ciocolata, lamaie, portocala, zahar vanilat, unt, pesmet.
- 500 g ricotta sau urdă
- 4 ouă
- 150 g zahăr
- 4 linguri cu făină
- 100 g ciocolată
- coajă lămâie sau portocală
- 1 plic cu zahăr vanilat
- unt pentru uns forma
- pesmet
- sare
Mod de preparare:
Mixăm albuşurile cu un praf de sare şi patru linguri cu zahăr şi zahărul vanilat până obţinem o bezea perfectă.
Separat, mixăm gălbenuşurile cu zahărul rămas până se deschid la culoare şi îşi măresc volumul. Adăugăm ricotta bine scursă, ciocolata tăiată cubuleţe, patru linguri cu faină şi coaja de lămâie sau portocală. Incorporează uşor compoziţia în bezea.
Tapetăm o formă de 22 cm cu unt şi pesmet.
Punem compoziţia de ricotta cu ciocolată şi lăsăm în cuptorul preîncălzit la 170 grade pentru 40-45 minute. Când tarta se desprinde de pe margini şi este rumenită frumos, oprim focul şi lăsăm tarta să se răcească în cuptor. O servim pudrată cu puţin zahăr pudră vanilat.
Sugestie: în cazul în care nu avem o formă cu pereţi defaşabili, aşezăm în formă două fâşii lafe de hârtie de copt.
Tarta de ricotta cu ciocolata
Pofta buna!