Tarta de vanilie cu bezea
PrinteazaTarta de vanilie cu bezea din: faina, zahar pudra, unt, oua, zahar, zahar vanilat, amidon, apa, portocala, lamaie.
Pentru aluat:
- 250 g făină
- 100 g zahăr pudră
- 125 g unt moale
- 1 ou
Pentru crema:
- 3 ouă
- 100 g zahăr
- 3- 4 plicuri cu zahăr vanilat
- 120 g unt
- 15 g amidon
Pentru bezea:
- 2 albuşuri
- 100 g zahăr
- 30 ml apă
- 1 portocală
- 1 lămâie
Mod de preparare:
Pune untul moale într-un castron. Adaugă încet zahărul pudră şi omogenizează. Bate oul şi, împreună cu făina în ploaie, adaugă-l în compoziţia de unt. întinde aluatul rezultat pe o folie şi lasă-l la rece o oră.
Intre timp, prepară crema. Amestecă zahărul cu amidonul, adaugă zahărul vanilat şi untul, ouăle şi pune pe foc mic, până devine o cremă consistentă. Lasă să se răcească.
Intinde aluatul într-o tavă de tartă, înţeapă-l cu furculiţa din loc în loc şi dă-l la cuptorul încins pentru 10 minute, până se aureşte. Pune apoi deasupra crema de vanilie.
Pentru bezea, lasă într-o crăticioară, în baie de aburi, zahărul cu apa până se obţine un sirop închegat. Bate albuşurile spumă şi adaugă siropul de zahăr până vei obţine o compoziţie mai groasă.
Aşază bezeaua peste tartă, decorează cu felii de lămâie şi portocală şi dă la cuptor pentru câteva minute, până se aureşte stratul de deasupra.
Pofta buna!