Tarta de vanilie cu bezea

Printeaza

Tarta de vanilie cu bezea din: faina, zahar pudra, unt, oua, zahar, zahar vanilat, amidon, apa, portocala, lamaie.

Ingrediente:Tarta de vanilie cu bezea

Pentru aluat:

  • 250 g făină
  • 100 g zahăr pudră
  • 125 g unt moale
  • 1 ou

Pentru crema:

  • 3 ouă
  • 100 g zahăr
  • 3- 4 plicuri cu zahăr vanilat
  • 120 g unt
  • 15 g amidon

Pentru bezea:

  • 2  albuşuri
  • 100 g zahăr
  • 30 ml apă
  • 1 portocală
  • 1 lămâie

 

Mod de preparare:

Pune untul moale într-un castron. Adaugă încet zahărul pudră şi omogenizează. Bate oul şi, împreună cu făina în ploaie, adaugă-l în compoziţia de unt. întinde aluatul rezultat pe o folie şi lasă-l la rece o oră.

Intre timp, prepară crema. Amestecă zahărul cu amidonul, adaugă zahărul vanilat şi untul, ouăle şi pune pe foc mic, până devine o cremă consistentă. Lasă să se răcească.

Intinde aluatul într-o tavă de tartă, înţeapă-l cu furculiţa din loc în loc şi dă-l la cuptorul încins pentru 10 minute, până se aureşte. Pune apoi deasupra crema de vanilie.

Pentru bezea, lasă într-o crăticioară, în baie de aburi, zahărul cu apa până se obţine un sirop închegat. Bate albuşurile spumă şi adaugă siropul de zahăr până vei obţine o compoziţie mai groasă.

Aşază bezeaua peste tartă, decorează cu felii de lămâie şi portocală şi dă la cuptor pentru câteva minute, până se aureşte stratul de deasupra.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.