Tarta de varza
PrinteazaTarta de varza din: varza, oua, smantana, telemea, patrunjel, piper, faina, ulei, drojdie, lapte, sare
Pentru aluat:
- 500 g făină
- 4 linguri ulei
- 25 g drojdie
- 240 ml lapte
- 1/2 lingurită sare
Pentru umplutură:
- 1/2 varză verde
- 3 ouă
- 250 ml smântănă de gătit
- 200 g telemea
- 3-4 fire pătrunjel
- piper
Mod de preparare:
Pentru aluat, se pune făina pe masa de lucru, se adaugă drojdia topită în laptele căldut, sarea, uleiul si se frământă bine. Se lasă aluatul la crescut 40 de minute.
Între timp, se taie varza cât mai mărunt. Se bat ouăle foarte bine si se amestecă cu brânza fărâmitată. Se adaugă varza, smântâna şi piperul si se amestecă din nou. Se întinde aluatul pe masa de lucru, apoi se transferă în tava de tartă, pe marginile acesteia.
Se pune umplutura, se presară pătrunjel si se coace 40 de minute.
Tarta de varza
Pofta buna!