Tarta delicioasa cu cacao

Printeaza

Tarta delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou, bicarbonat, cacao neagra, apa, unt.

Ingrediente:

  • 3 linguri miere
  • 3 linguri cu zahar
  • 3 linguri cu lapte
  • 50 g unt
  • 350 g faina
  • 1 ou
  • 1 lingurita rasa cu bicarbonat

pentru crema:

  • 2 linguri cu varf de cacao neagra
  • 6 linguri cu apa
  • 3 oua
  • 250 g zahar
  • 250 g unt

 

Mod de preparare:

Prepară crema: fierbe apa cu 4 linguri cu zahăr şi cacaua zece minute, la bain-marie. A

mestecă din când în când şi ia de pe foc când s-a îngroşat. Bate spumă ouăle cu restul de zahăr, apoi pune cratiţa la bain-marie şi las-o pe foc până ce se în­groaşă compoziţia (opt minute), amestecând des.

Incorporează compoziţia de cacao şi untul în crema de ouă fierbinte, amestecând energic.

Când s-a omogenizat, lasă la răcorit, apoi dă la frigider minimum trei ore înainte de a o folosi.

Prepară blatul: topeşte untul împreună cu mierea şi zahărul într-un vas, la foc redus.

Când s-a topit zahărul, toarnă totul într-un vas mai mare, pune laptele şi lasă să se răcească, dar nu de tot, să nu se coaguleze mierea.

Amestecă făina cu bicarbonatul, apoi adaug-o treptat în compoziţia dinainte, amestecând cu lingura de lemn.

Când se întăreşte, frământă cu mâna, încorporând uşor oul.

Intinde blatul în foaie mai groasă şi pune-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul în­cins, la foc potrivit, 10-15 minute.

Când este gata, scoate-l din cuptor şi lasă-l să se răcească în tavă. Intinde crema pe blat, decorează tarta cum îţi place şi dă la rece până în momentul servirii.

Tarta delicioasa cu cacao

Tarta_delicioasa_cu_cacao

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.