Tarta delicioasa cu cacao
PrinteazaTarta delicioasa cu cacao din: miere, zahar, lapte, unt, faina, ou, bicarbonat, cacao neagra, apa, unt.
Ingrediente:
- 3 linguri miere
- 3 linguri cu zahar
- 3 linguri cu lapte
- 50 g unt
- 350 g faina
- 1 ou
- 1 lingurita rasa cu bicarbonat
pentru crema:
- 2 linguri cu varf de cacao neagra
- 6 linguri cu apa
- 3 oua
- 250 g zahar
- 250 g unt
Mod de preparare:
Prepară crema: fierbe apa cu 4 linguri cu zahăr şi cacaua zece minute, la bain-marie. A
mestecă din când în când şi ia de pe foc când s-a îngroşat. Bate spumă ouăle cu restul de zahăr, apoi pune cratiţa la bain-marie şi las-o pe foc până ce se îngroaşă compoziţia (opt minute), amestecând des.
Incorporează compoziţia de cacao şi untul în crema de ouă fierbinte, amestecând energic.
Când s-a omogenizat, lasă la răcorit, apoi dă la frigider minimum trei ore înainte de a o folosi.
Prepară blatul: topeşte untul împreună cu mierea şi zahărul într-un vas, la foc redus.
Când s-a topit zahărul, toarnă totul într-un vas mai mare, pune laptele şi lasă să se răcească, dar nu de tot, să nu se coaguleze mierea.
Amestecă făina cu bicarbonatul, apoi adaug-o treptat în compoziţia dinainte, amestecând cu lingura de lemn.
Când se întăreşte, frământă cu mâna, încorporând uşor oul.
Intinde blatul în foaie mai groasă şi pune-l în tava tapetată cu hârtie de copt. Dă la cuptorul încins, la foc potrivit, 10-15 minute.
Când este gata, scoate-l din cuptor şi lasă-l să se răcească în tavă. Intinde crema pe blat, decorează tarta cum îţi place şi dă la rece până în momentul servirii.
Tarta delicioasa cu cacao
Pofta buna!