Tarta delicioasa cu capsuni
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar, sare, unt, ou, capsuni, ciocolata alba, frisca lichida, eaenta de rom, zahar pudra.
Ingrediente:
- 250 g făină albă
- 2 linguri zahăr tos alb
- praf de sare
- 150 g unt
- 1 ou
- 500 g căpşuni
- 150 g ciocolată albă (menaj)
- 250 ml frişcă lichidă
- puţină esenţă de rom
- zahăr pudră pentru ornat
Mod de preparare:
Faci un aluat de tartă din făină, zahăr, sare, unt moale şi ou. Frămânţi şi dacă nu se leagă bine, adaugi puţină apă călduţă. Laşi aluatul la rece minim 1 oră. Mărunţeşti ciocolata albă de menaj şi o topeşti în frişca lichidă, la foc domol (fără să ajungă la fierbere).
Adaugi şi esenţa de rom, apoi laşi la rece peste noapte. Intinzi foaia de tartă într-o formă tavă unsă cu puţin unt, o înţepi cu furculiţa şi dai la copt, la foc mediu pentru 20-25 de minute.
Intre timp, speli şi scurgi căpşunele şi le aşezi pe blatul răcit. Baţi cu mixerul crema de frişcă şu ciocolata albă până devine consistentă şi o torni peste fructe. Ornezi cu zahăr pudră si ciocolată albă rasă.
Pofta buna!
Foarte buna tarta cu capsuni