Tarta delicioasa cu capsuni

Printeaza

O reteta delicioasa de tarta cu: faina, zahar, sare, unt, ou, capsuni, ciocolata alba, frisca lichida, eaenta de rom, zahar pudra.

Ingrediente:

  • 250 g făină albă
  • 2 linguri zahăr tos alb
  • praf de sare
  • 150 g unt
  • 1 ou
  • 500 g căpşuni
  • 150 g ciocolată albă (menaj)
  • 250 ml frişcă lichidă
  • puţină esenţă de rom
  • zahăr pudră pentru ornat

 

Mod de preparare:

Faci un aluat de tartă din făină, zahăr, sare, unt moale şi ou. Frămânţi şi dacă nu se leagă bine, adaugi puţină apă călduţă. Laşi aluatul la rece minim 1 oră. Mărunţeşti ciocolata albă de menaj şi o topeşti în frişca lichidă, la foc domol (fără să ajungă la fierbere).

Adaugi şi esenţa de rom, apoi laşi la rece peste noapte. Intinzi foaia de tartă într-o formă tavă unsă cu puţin unt, o înţepi cu furculiţa şi dai la copt, la foc mediu pentru 20-25 de minute.

Intre timp, speli şi scurgi căpşunele şi le aşezi pe blatul răcit. Baţi cu mixerul crema de frişcă şu ciocolata albă până devine consistentă şi o torni peste fructe. Ornezi cu zahăr pudră si ciocolată albă rasă.

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte buna tarta cu capsuni

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.