Tartă delicioasa cu cireşe
PrinteazaO reteta dulce de tarta delicioasa cu cirese din: faina, unt, zahar, smantana, ou, zahar vanilat, sare, cirese, albusuri, nuci macinate, rom si coaja de citrice.
- 250 g faina
- 100 g unt
- 2 linguri de zahar
- 500 ml smantana
- 1 ou
- 2 galbenusuri
- 1 lingurita zahar vanilat
- 1/2 lingurita sare
umplutura:
- 800 g cirese
- 2 albusuri
- 100 g zahar
- 100 g nuci macinate
- 1 lingura rom
- 1 lingura coaja rasa de citrice
Mod de preparare:
Frecaţi untul cu zahărul şi adăugaţi oul şi gălbenuşurile, treptat, amestecând mereu. Puneţi şi sarea, smântână, zahărul vanilat şi la urmă făina. Nu frământaţi aluatul. Când ingredientele s-au amestecat şi aţi obţinut un aluat mai tare, puneţi-l la frigider pentru 30 de minute.
Din acest aluat întindeţi o foaie cu grosimea de 5mm cu care puteţi îmbrăca o tavă mai mare, de tarte, cu diametrul de 25cm sau mai multe tăviţe mici. Tăvile de copt se ung cu unt înainte de a pune foaia. înţepaţi aluatul din loc în loc şi coaceţi foaia timp de 20 de minute. Ca să crească uniform, puteţi pune deasupra ei o hârtie albă şi pe aceasta boabe de fasole uscată.
Acestea se elimină când se scoate tava din cuptor. Lăsaţi blatul de tartă 5 minute la răcit, apoi puneţi deasupra cireşele. Trebuie să fie un strat compact de cireşe, de cel puţin 2 degete grosime. Bateţi albuşurile spumă, adăugând treptat zahărul şi ramul, apoi bateţi-le până când spuma se ţine iar bine pe tel. Puneţi nucile treptat şi coaja de citrice şi amestecaţi prin răsturnare.
Turnaţi amestecul peste cireşele din tavă, nivelaţi-l cu o lingură şi puneţi tava la cuptor, la foc potrivit. După 20 de minute, reduceţi focul şi coaiceţi tarta până când începe să se rumenească.
Tartă delicioasa cu cireşe
Poftă bună!