Tarta delicioasa cu mere

Printeaza

O reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca.

Ingrediente aluat:Tarta delicioasa cu mere

  • 500 g făină
  • 1 linguriţă cu praf de copt
  • 200 g unt
  • 100 g zahăr pudră
  • 1 gălbenuş
  • 100 ml smântână

Ingrediente umplutură:

  • 1,5 kg mere
  • 2 linguri cu zahăr pudră
  • 1 lămâie
  • 1 lingurăcu scorţişoară
  • 100g nucă

Mod de preparare:

Freacă untul cu zahărul. Adaugă gălbenuşul, făina, praful de copt şi smântână şi frământă un aluat. Lasă-l la rece 60 de minute. Curăţă merele şi dă-le prin râzătoare. Pune-le pe foc cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie.

Lasă pe foc până scade aproape toată zeama. Din aluat, întinde două foi. Aşază pri­ma foaie într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinde merele călite şi presară nucă tocată. Acoperă cu cealaltă foaie şi unge cu puţin unt topit. Lasă la cuptor să se rumenească.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.