Tarta delicioasa cu mere
PrinteazaO reteta simpla si delicioasa de tarta cu mere, faina, praf de copt, unt, zahar pudra, galbenus, smantana, lamaie, scortisoara, nuca.
- 500 g făină
- 1 linguriţă cu praf de copt
- 200 g unt
- 100 g zahăr pudră
- 1 gălbenuş
- 100 ml smântână
Ingrediente umplutură:
- 1,5 kg mere
- 2 linguri cu zahăr pudră
- 1 lămâie
- 1 lingurăcu scorţişoară
- 100g nucă
Mod de preparare:
Freacă untul cu zahărul. Adaugă gălbenuşul, făina, praful de copt şi smântână şi frământă un aluat. Lasă-l la rece 60 de minute. Curăţă merele şi dă-le prin râzătoare. Pune-le pe foc cu zahărul, scorţişoara şi coaja de lămâie.
Lasă pe foc până scade aproape toată zeama. Din aluat, întinde două foi. Aşază prima foaie într-o formă de tartă unsă cu unt şi tapetată cu făină, întinde merele călite şi presară nucă tocată. Acoperă cu cealaltă foaie şi unge cu puţin unt topit. Lasă la cuptor să se rumenească.
Pofta buna!