Tarta delicioasa cu piersici
PrinteazaTarta delicioasa cu piersici din: unt, zahar, oua, faina, lapte, rom, praf de copt, piersici, gelatina.
- 250 g unt
- 300 g zahar
- 4 oua
- 400 g faina
- 100 ml lapte
- o lingura rom alb
- un plic praf de copt
- un praf sare
pentru umplutura:
- 6 piersici
- 2 plicuri gelatina transparenta, pentru decor
Mod de preparare:
Pentru aluat, se topeşte untul 30 de secunde la microunde, la 500 w. Apoi se pune într-un vas.
Se adaugă zahărul, laptele, făina, ouăle, praful de copt, romul şi sarea.
Se amestecă bine şi se toarnă într-o formă tapetată cu hârtie de copt. Se coace 20 de minute si apoi se lasă să se răcească.
Piersicile se curăţă de coajă şi se taie felii care se aşază ca petalele unei flori, deasupra hiatului copt.
Se prepară gelatina şi apoi, după ce se răcoreşte un pic, se toar¬nă peste fructe şi blat. Se dă la rece pentru 2 ore.
Tarta delicioasa cu piersici
Pofta buna!