Tarta cu rubarba si gem de caise Când a apărut pe piaţa europeană, adusă din China, rubarba a fost apreciată pentru proprietăţile ei medicinale. Abia în secolul XVII, rubarba a început să fie cultivată în Europa şi în scopuri alimentare. Rubarba fiartă este un adevărat deliciu. La fel de gustoasă este şi în combinaţie cu […]
Tarta delicioasa cu gem
PrinteazaTarta delicioasa cu gem din: gem de piersici, ou, margarina, zahar, faina, bicarbonat, lamaie, sare.
- 1/2 borcan cu gem de piersici
Pentru aluat:
- 1 ou
- 125 g margarina
- 125 g zahăr
- 300 g făină
- 1 linguriţă cu bicarbonat
- 1 lămâie
- sare
Mod de preparare:
Freacă margarina cu zahărul şi un praf de sare. Adaugă oul şi bicarbonatul dizolvat în puţină zeamă de lămâie.
Presară făina şi frământă un aluat mai tare, dar bun de întins. Aluatul astfel obtinut, împarte-l în două (nu părţi egale).
Din bucata mai mare de aluat, întinde o foaie pe care aşaz-o într-o formă de tartă unsă cu margarina şi tapetată cu făină şi unge-o cu gem de piersici.
Intinde restul de aluat şi taie-l fâşii. Aşază-le peste stratul de gem sub formă de grilaj. Coace tarta la foc moderat, timp de 25 de minute.
Tarta delicioasa cu gem
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta cu portocale si gem
Tarta cu portocale si gem din: faina, unt, cacao, zahar, faina de migdale, lamaie, portocale, gem de caise, lapte. Ingrediente: Pentru aluat: 170 g făină 1 gălbenuş 120 g unt rece 1 lingură cacao 50 g zahăr pudră 50 g făină de migdale 1 lingură apă rece coaja rasă de la 1 lămâie Pentru cremă: […]
Pofta buna!