Tarta cu dovleac si branza din: aluat de patiserie, dovleac, smantana, oua, branza albastra, sare, piper. Ingrediente: 300gr aluat de patiserie 200gr dovleac 100 ml smantana 2 ouă 70gr brânză albastră sare si piper Mod de preparare: Taiati cuburi dovleacul. Intindeti foaia de aluat si transferati intr-o tava, intepati cu o furculita. Bateti ouăle […]
Tarta delicioasa cu lamaie si bezea
PrinteazaTarta delicioasa cu lamaie si bezea din: aluat foitaj, lamaie, zahăr, unt, oua, sare, zahar pudra.
Ingrediente:
- 400 g aluat foitaj
- 4 lămâi
- 250 g zahăr
- 100 g unt
- 4 ouă mari
- 1/2 linguriţă de sare
Pentru bezea:
- 5 albuşuri
- 200 g zahăr pudră
- 1/2 linguriţă de sare
Mod de preparare:
Lasă foitajul să se dezgheţe la temperatura camerei. între timp, dă lămâile pe râzătoare şi stoarce pulpa într-un pahar.
Pune coaja rasă în mixer, adaugă zahărul şi amestecă 2-3 minute.
Adaugă untul (ţinut în prealabil la tempşratura camerei), apoi ouăle pe rând, zeama de lămâie, sarea şi bate energic.
Pune compoziţia pe foc mic şi amestecă încontinuu vreo zece minute, până se îngroaşă. Dă deoparte.
Intinde aluatul într-o tavă de tartă, toarnă crema de lămâie şi dă la cuptor 30 de minute.
Bate albuşurile cu sarea şi adaug, zahărul, la cu lingura din bezeaua obţinută şi aşază pe tartă.
Tine la cuptor până când devine aurie.
Tarta delicioasa cu lamaie si bezea
Pofta buna!
poate iti place si:
Tarta de branza cu cirese
Tarta de branza cu cirese din: unt, zahar tos, ou, zahar vanilat, faina, praf de copt, pesmet, branza, coaja de lamaie, esenta de lamaie si cirese. Ingrediente: Pentru blat: 7 linguri unt nesarat 3/4 pahar zahar tos 1 ou mare 1 lingura zahar vanilat 1-1/2 pahar plus 2 linguri faina 1 lingurita praf de copt […]
Pofta buna!