Tarta delicioasa cu lamaie si migdale
PrinteazaTarta delicioasa cu lamaie si migdale din: faina, unt, ou, zahar pudra, faina de migdale, sare, suc de lamaie.
Ingrediente:
Pentru aluat:
- 200 g făină
- 120 g unt
- ou
- 75 g zahăr pudră
- 25 g făină de migdale
- un praf sare
Pentru cremă:
- 3 ouă
- 200 g zahăr
- coaja doua lămâi
- 145 ml suc de lămâie
- 270 g unt
Mod de preparare:
Pentru aluat, se freacă puţin untul apoi adaugă zahărul, făina de migdale, sarea, oul şi faina.
Se amestecă şi se lasă aluatul la frigider pentru o oră.
Apoi se întinde, se transferă în forma de copt şi se coace 25 de minute, cu boabe de fasole deasupra, care se scot apoi şi se aruncă.
Pentru cremă, se amestecă ouăle, zahărul, coaja şi sucul de lămâie.
Se pune amestecul la bain-marie si se fierbe 30 de minute până ce se obţine o cremă groasă.
Se lasă la răcit, se pune untul şi se amestecă 5 minute la mixer. Se lasă la frigider.
Crema se toarnă în forma de tartă coaptă si se serveşte.
Pofta buna!