Tarta delicioasa cu nuci si caramel
PrinteazaTarta delicioasa cu nuci si caramel din: ou, unt, zahar, faina, praf de copt, nuci, frisca.
Pentru aluat:
- 1 ou
- 90 g unt
- 100 g zahăr
- 180 g făină
- 1 linguriţă praf de copt
Pentru umplutură:
- 500 g nuci
- 100 g zahăr brun
- 100 g unt
- 50 ml frişcă
Mod de preparare:
Pentru aluat, amesteci untul cu făina, iar când începe să se lege adaugi oul, zahărul şi praful de copt.
Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider 30 de minute.
Impărţi aluatul în jumătate şi-l întinzi în tăvi mici, inclusiv pe margini.
Coci nucile la cuptor şi macini 400 de grame din ele. Topeşti zahărul cu untul, adaugi frişca şi nucile, amesteci şi dai deoparte.
Torni umplutura în tavă, aşezi din loc în loc miez de nucă şi dai la cuptor până când aluatul devine auriu.
Tarta delicioasa cu nuci si caramel
Pofta buna!