Tarta delicioasa cu nuci si caramel

Printeaza

Tarta delicioasa cu nuci si caramel din: ou, unt, zahar, faina, praf de copt, nuci, frisca.

Ingrediente:Tarta_delicioasa_cu_nuci_si_caramel

Pentru aluat:

  • 1 ou
  • 90 g unt
  • 100 g zahăr
  • 180 g făină
  • 1 linguriţă praf de copt

Pentru umplutură:

  • 500 g nuci
  • 100 g zahăr brun
  • 100 g unt
  • 50 ml frişcă

 

Mod de preparare:

Pentru aluat, amesteci untul cu făina, iar când începe să se lege adaugi oul, zahărul şi praful de copt.

Frămânţi până obţii un aluat omogen, pe care-l dai la frigider 30 de minute.

Impărţi aluatul în jumătate şi-l întinzi în tăvi mici, inclusiv pe margini.

Coci nucile la cuptor şi macini 400 de grame din ele. Topeşti zahărul cu untul, adaugi frişca şi nucile, amesteci şi dai deoparte.

Torni umplutura în tavă, aşezi din loc în loc miez de nucă şi dai la cuptor până când aluatul devine auriu.

Tarta delicioasa cu nuci si caramel

Tarta_delicioasa_cu_nuci_si_caramel

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.