Tarta delicioasa cu rosii
PrinteazaO reteta de tarta delicioasa cu rosii din: faina, unt, ou, ulei, otet, rosii, parmezan, usturoi, cimbru, rozmarin, ulei de masline si sare.
- 500 g făină
- 200 g unt moale
- 1 ou
- 1 lingură cu ulei
- 1 lingură cu oţet
- 4-5 roşii coapte
- 1 lingură cu parmezan
- 2 căţei de usturoi
- cimbru uscat,
- rozmarin
- ulei de măsline
- sare
Mod de preparare:
Intr-o cană de 300 g bate oul, adaugă uleiul de floarea- soarelui, oţetul şi un praf de sare. Completează cu apă călduţă până ce umpli cana şi toarnă amestecul într-un castron în care ai cernut făina. Frământă până ce obţii un aluat elastic. Lasă-l o jumătate de oră să se odihnească.
Intinde o foaie potrivită şi unge cu jumătate din cantitatea de unt. Pliază ca pe plic şi dă-l la frigider o jumătate de oră.
Repetă operaţiunea şi lasă din nou la rece. Spală roşiile coapte şi taie-ie în jumătăţi.
Aşază-le cu faţa în sus într-o tavă rotundă unsă cu ulei de măsline. Presară felii de usturoi, rozmarin şi cimbru şi dă la cuptorul încins pentru 15-20 de minute.
Scurge zeama, presară o lingură cu parmezan şi acoperă cu o foaie din aluat potrivit de groasă. Dă din noii la cuptor şi lasă până ce aluatul capătă o culoare arămie.
Scoate din cuptor şi răstoarnă tava de copt. Lasă să se răcorească. Serveşte-o cu frunze proaspete de oregano.
Tarta delicioasa cu rosii
Pofta buna!