Tarta delicioasa cu sardine si rosii

Printeaza

Tarta delicioasa cu sardine si rosii din: faina, unt, apa, ulei, ceapa, rosii, oua, pesmet, sare, piper.

Ingrediente:Tarta_delicioasa_cu_sardine_si_rosii

  • 250 g faina
  • 120 g unt
  • 3-4 linguri cu apa
  • 12 sardine in ulei
  • 2 cepe mari
  • 3 rosii
  • 3 oua
  • 2 linguri pesmet
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Frământaţi un aluat din făină, unt şi 3-4 linguri de apă, adăugaţi şi un praf de sare, apoi când aluatul este bine omogenizat împachetaţi-l în folie de plastic si puneţi-l la rece pentru 10-15 minute.

Bateţi ouăle cu un praf de sare şi adăugaţi pesmetul.

Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julienne. Roşiile spălate, tăiaţi-le în felii. Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 5mm grosime şi puneţi-o într-o formă de tartă.

Perforaţi aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Peste aluat puneţi amestecul de pesmet şi ou.

Dea­supra puneţi un strat format din ceapa tocată şi felii de roşie. Peste acest strat puneţi sardelele în formă de raze.

Puneţi tarta în cuptorul încins şi coaceţi-o la foc potrivit circa 40 de minute.

Tarta delicioasa cu sardine si rosii

Tarta_delicioasa_cu_sardine_si_rosii

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.