Tarta delicioasa cu sardine si rosii
PrinteazaTarta delicioasa cu sardine si rosii din: faina, unt, apa, ulei, ceapa, rosii, oua, pesmet, sare, piper.
- 250 g faina
- 120 g unt
- 3-4 linguri cu apa
- 12 sardine in ulei
- 2 cepe mari
- 3 rosii
- 3 oua
- 2 linguri pesmet
- sare
- piper
Mod de preparare:
Frământaţi un aluat din făină, unt şi 3-4 linguri de apă, adăugaţi şi un praf de sare, apoi când aluatul este bine omogenizat împachetaţi-l în folie de plastic si puneţi-l la rece pentru 10-15 minute.
Bateţi ouăle cu un praf de sare şi adăugaţi pesmetul.
Curăţaţi, spălaţi şi tăiaţi ceapa julienne. Roşiile spălate, tăiaţi-le în felii. Intindeţi aluatul într-o foaie de circa 5mm grosime şi puneţi-o într-o formă de tartă.
Perforaţi aluatul din loc în loc cu o furculiţă. Peste aluat puneţi amestecul de pesmet şi ou.
Deasupra puneţi un strat format din ceapa tocată şi felii de roşie. Peste acest strat puneţi sardelele în formă de raze.
Puneţi tarta în cuptorul încins şi coaceţi-o la foc potrivit circa 40 de minute.
Tarta delicioasa cu sardine si rosii
Pofta buna!