Tarta delicioasa cu struguri
PrinteazaTarta delicioasa cu struguri din: faina, oua, zahar, unt, praf de copt, zahar pudra, lamaie, struguri.
Pentru blat:
- 250 g făină
- 2 ouă
- 20 g zahăr
- 120 g unt moale
- 1 lingură cu praf de copt
Pentru crema:
- 2 gălbenuşuri
- 50 g făină
- 500 ml lapte călduţ
- 80 g zahăr pudră
- coaja rasă de la 1 lămâie
Pentru decor:
- boabe de struguri albe şi negre
Mod de preparare:
Mixează untul cu ouăle şi zahărul, apoi adaugă făina şi praful de copt. Frământă pânaun aluat. Lasă-l la rece 30 de minute.
Intre timp, pregăteşte crema. Mixează gălbenuşurile cu zahărul până obţii o compoziţie deschisă la culoare, apoi adaugă făina în ploaie. Treptat, adaugă laptele şi omogenizează.
Pune compoziţia pe foc mic, adaugă coaja de lămâie şi lasă până când se îngroaşă, având grijă să amesteci permanent Lasă crema să se răcească.
Incinge cuptorul la 160°C, întinde aluatul cu sucitorul, cât forma, şi aşază-l într-o tavă de tartă tapetată cu hârtie de copt. Inţeapă-l din loc în loc cu o furculiţă. Coace aluatul timp de 40-45 de minute.
După ce s-a răcit aluatul, întinde crema deasupra şi decorează cu boabe de strugure.
Pofta buna!