Sorbet de Kiwi din: kiwi, suc de lamaie, zahar, apa. Sorbetul este un desert răcoritor și ușor, ideal pentru a combate căldura zilelor toride de vară. Cu textura sa fină și gustul vibrant, acest sorbet nu numai că oferă o pauză delicioasă într-o zi caldă, dar este și o alternativă sănătoasă la deserturile tradiționale. Kiwi, […]
Tarta delicioasa cu visine si vanilie
PrinteazaTarta delicioasa cu visine si vanilie din: ouă, ulei, apă caldă, zahăr, esenţă de vanilie, faina, visine.
Ingrediente:
- 6 ouă
- 10 linguri ulei
- 10 linguri apă caldă
- 12 linguri zahăr
- 1 plic praf copt
- 1 sticluţă esenţă de vanilie
- făină, cât să obţii consistenţa unei smântâni groase
- vişine (vreo 2 ceşcuţe, din congelator sau proaspete)
Mod de preparare:
Scoţi vişinele din congelator şi le laşi într-o sită, să se scurgă puţin de sirop. Dacă ai vişine proaspete, le scoţi sâmburii şi le presari cu zahăr.
Baţi albuşurile spumă cu zahărul, aproape ca bezeaua, adăugi câte un gălbenuş apoi, treptat uleiul, apa, esenţa, iar spre sfârşit praful de copt şi făina, amestecând cu lingura de lemn.
Torni compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt. Tăvăleşti vişinele prin făină, înainte de a le aseza peste compozitie.
Dai tava la copt, iar cand e gata (faci testul cu scobitoarea) si s-a racit. Intorci tarta, să fie cu vişinele deasupra. Presari tarta cu zahăr pudră.
Tarta delicioasa cu visine si vanilie
Pofta buna!