Tarta delicioasa cu zmeura
PrinteazaO reteta de tarta delicioasa cu zmeura din: faina, zahar, sare, unt, zmeura, zahar pudra, smantana dulce, branza de vaci si suc de lamaie.
- 300 g faina
- 50 g zahar
- 1 varf de cutit sare
- 150 g unt
- 300 g zmeura
- 80 g zahar pudra
- 150 g smanata dulce
- 200 g branza de vaci
- 3 linguri suc de lamaie
Mod de preparare:
Intr-un castron, se amestecă făina cu zahărul şi sarea; se repartizează deasupra cubuleţe de unt şi se frământă cu vârfurile degetelor până ce se obţin firimituri de aluat. Se adaugă 50 ml apă rece şi se frământă un aluat omogen. Se înfăşoară în folie transparentă şi se dă la frigider cca 1 oră. 2 Se pregăteşte zmeura; se adaugă 30 g zahăr pudră şi se amestecă; se dau la frigider.
Se încinge cuptorul la 180°C. Se mai frământă puţin aluatul şi, pe planşeta tapetată cu făină, se întinde din el o foaie pătrată (25 x 25 cm). Se pliază marginile în sus şi se înţeapă foaia în mai multe locuri cu o furculiţă. Se asază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coace cca 20-25 min. Se lasă să se răcească şi se aşază pe un platou.
Se amestecă smântână cu brânza de vaci, sucul de lămâie şi 50 g zahăr pudră; se repartizează această cremă pe blat şi se acoperă cu zmeură şi suc de zmeură. Tarta se serveşte imediat.
Tarta delicioasa cu zmeura
Pofta buna!