Tarta cu bacon afumat si ceapa din: faina, ulei, cartofi, bacon, ceapa, smantana, cascaval. Ingrediente: Pentru aluat: 300 g făină 6 linguri ulei 50 ml apă rece sare Pentru umplutură: 8 cartofi noi 3 cepe 125 g cuburi bacon afumat 500 ml smântână 100 g caşcaval ras unt piper Mod de preparare: Se frământă […]
Tarta din cartofi cu pastrav
PrinteazaTarta din cartofi cu pastrav din: cartofi, pastrav, ceapa verde, marar, oua, smantana.
Ingrediente:
- 750 g cartofi, fierti
- 200 g pastrav, taiat bucati
- 4-6 fire de ceapa verde, tocata
- 2-3 linguri marar proaspat, tocat
- 4 oua
- 200 ml smantana
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la semnul 4/180 C.
Taie cartofii felii şi aşază jumătate din cantitate într-un strat pe tava de copt tapetată cu hârtie pergament.
Presară sare şi piper presară jumătate din cantitatea de peşte şi presară cu jumătate din ceapa şi mărar.
Aşază deasupra cartofii rămaşi, peştele, ceapa şi mărarul rămas.
Combină ouăle cu smântână şi toarnă amestecul deauspra. Dă la cuptor 45- 50 min sau până când se coagulează.
Acoperă cu hârie pergament ca să nu se ardă dacă e cazul. Scoate tava din cuptor şi lasă să se răcească înainte de a transfera pe grătar metalic.
Serveşte caldă sau la temperatura camerei.
Dacă prepari dinainte, atunci congelează cel mult două zile, după ce s-a răcit complet.
Tarta din cartofi cu pastrav
Pofta buna!
Tarta cu spanac si cartofi din: cartofi, oua, spanac, telemea, ulei. Ingrediente: 4 cartofi noi mari 500 g spanac 2 ouă 200 ml smântână 150 g telemea o linguriţă ulei Mod de preparare: Cartofii curăţaţi, spălaţi şi feliaţi foarte fin se amestecă cu ulei. Se aştern ca un pat felie cu felie într-un vas […]
Pofta buna!