Tarta din malai cu spanac

Printeaza

Tarta din malai cu spanac din: faina, malai, lapte, unt, oua, zahar, telemea, carnat, spanac, sare, piper.

Ingrediente:Tarta din malai cu spanac

  • 120 g făină
  • 100 g mălai
  • 200 ml lapte dulce pasteurizat
  • 150 g unt
  • 3 ouă
  • 1 lingură zahăr
  • 300 g ţelemea
  • 1 cârnat
  • 150 g spanac
  • 1/2 plic praf de copt
  • sare
  • piper măcinat

 

Mod de preparare:

Amesteci făina cu mălaiul, praful de copt, puţină sare şi piper. Torni ouăle bătute cu laptele şi zahărul şi mixezi.

Intre timp, opăreşti spanacul, îl scurgi şi îl toci mărunt. In aluatul obţinut, încorporezi untul topit, spanacul tocat, brânza şi cârnatul tăiate cubuleţe.

După ce ai omogenizat compoziţia, o repartizezi în formele pentru tarte, în prealabil unse cu untul rămas. Coci tartele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.

Le scoţi din cuptor numai dacă aluatul copt nu se mai lipeşte de scobitoare. După ce se răcesc 10 minute în tavă, le scoţi şi le serveşti fie călduţe, fie reci.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.