Tarta din malai cu spanac
PrinteazaTarta din malai cu spanac din: faina, malai, lapte, unt, oua, zahar, telemea, carnat, spanac, sare, piper.
- 120 g făină
- 100 g mălai
- 200 ml lapte dulce pasteurizat
- 150 g unt
- 3 ouă
- 1 lingură zahăr
- 300 g ţelemea
- 1 cârnat
- 150 g spanac
- 1/2 plic praf de copt
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Amesteci făina cu mălaiul, praful de copt, puţină sare şi piper. Torni ouăle bătute cu laptele şi zahărul şi mixezi.
Intre timp, opăreşti spanacul, îl scurgi şi îl toci mărunt. In aluatul obţinut, încorporezi untul topit, spanacul tocat, brânza şi cârnatul tăiate cubuleţe.
După ce ai omogenizat compoziţia, o repartizezi în formele pentru tarte, în prealabil unse cu untul rămas. Coci tartele la foc mediu, în cuptorul preîncălzit, pentru aproximativ 20 de minute.
Le scoţi din cuptor numai dacă aluatul copt nu se mai lipeşte de scobitoare. După ce se răcesc 10 minute în tavă, le scoţi şi le serveşti fie călduţe, fie reci.
Pofta buna!