Tarta din mamaliga cu rosii si telemea
PrinteazaTarta din mamaliga cu rosii si telemea din: apa, sare, malai, unt, ceapa, rosii, telemea.
Ingrediente pentru mămăligă:
- 500 ml apă
- o linguriţă sare
- 150-200 g mălai
Ingrediente pentru cuptor:
- 100g unt
- o ceapă
- 12-14 roşii mici
- 150 g telemea
Mod de preparare:
Pentru mămăligă, se pun apa cu sarea la fiert şi, când clocoteşte, se pune mălaiul.
Se lasă mămăliga să fiarbă aproximativ 15 minute. Trebuie să se obţină o mămăligă nu foarte tare.
Intr-o linguriţă de unt se pune la călit ceapa tăiată peştişori şi se lasă până ce se înmoaie.
Intr-o tavă tapetată cu hârtie se pune mămăliga şi deasupra ei restul de unt.
Apoi se adaugă ceapa călită, roşiile tăiate în două şi telemeaua.
Se lasă la cuptor pentru aproximativ 15-20 de minute.
Tarta din mamaliga cu rosii si telemea
Pofta buna!