Tartă cu dovleac si măsline
PrinteazaO reteta delicioasa de tarta cu dovleac si masline din: faina, unt, apa, dovlecei, branza de vaci, oua, usturoi, ceapa, smantana, ulei de masline, masline, praf de copt, sare, piper, marar si patrunjel.
- 200 g făină
- 100 g unt
- 125 ml apă
- doi dovlecei
- 250 g brânză de vaci
- două ouă
- doi căţei de usturoi
- o ceapă albă
- 100 ml smântână
- 75 ml ulei de măsline
- 100 g măsline feliate
- praf de copt
- sare
- piper
- mărar
- pătrunjel
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun făina cer¬nută, untul rece tăiat mărunt, o linguriţă de sare, apa şi ouăle. Se frământă până rezultă un aluat omogen, potrivit de tare, se acoperă cu folie alimentară şi se introduce la rece pentru 30 de minute.
Se adaugă brânza de vaci, usturoiul pisat sau tocat mărunt, ceapa dată pe râzătoare sau tăiată cubuleţe. Se toarnă smântână, se adaugă măslinele feliate, uleiul, sare şi piper după gust.
Se presară mărar şi pătrunjel tocat, praf de copt şi se amestecă.
Se întinde aluatul într-octavă de tartă unsă cu unt, se toarnă compoziţia, se nivelează, se introduce în cuptor şi se coace 20-25 de minute la foc potrivit.
Se serveşte fierbinte sau rece, cu un sos din smântână şi verdeaţă tocată.
Tartă cu dovleac si măsline
Pofta buna!