Tarta cu dovleac si nuca
PrinteazaTarta cu dovleac si nuca din: aluat, dovleac turcesc, zahar vanilinat, stafide, gris, budincaa, scortisoara, nuca.
- 1 pachet aluat pentru foitaj
- 1 dovleac turcesc
- 100 g stafide
- zahar vanilinat
- 2 linguri lapte condensat
- 2 linguri gris
- 1 plic budinca de vanilie
- 1 praf de scorfisoara
- 200 g nuca tocata
Mod de preparare
Cureti dovleacul si il razi. Il calesti pana se inmoaie, apoi adaugi budinca, amesteci si lasi compozitia deoparte.In dovleacul fierbinte, adaugi stafidele, laptele, grisul, scortisoara si nuca tocata.
Tapetezi cu aluat o tava pentru tarta. Intinzi pasta rece de dovleac si decorezi cu bucati din aluatul ramas. Coci in cuptorul preincalzit la 180°C, 40 de minute, pana prinde o crusta aurie.
Pofta buna!