Tarta cu dovleac si nuci

Printeaza

O reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte, faina, sare, dovleac, zahar, nuci, albusuri, pesmet si miere.

Ingrediente:Tarta cu dovleac si nuci

  • 125 g unt sau margarina
  • 100 g zahar pudra
  • 2 galbenusuri
  • 2-3 linguri de lapte
  • 1 cana de faina
  • 1/2 lingurita sare

pentru umplutura:

  • 1/2 dovleac ras (2 cani)
  • 1 ceasca cu zahar
  • 1 ceasca cu nuci tocate
  • 2 albusuri
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 30 g unt
  • 2-3 linguri pesmet

pentru uns:

  • 100 ml miere incalzita

 

Mod de preparare:

Tai untul cubuleţe. într-un bol, amesteci untul, sarea, zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi făi­na. Pui câte puţin din lapte, până obţii un aluat omogen.

Nu tre­buie frământat mult. Inveleşti în folie alimentară şi laşi în repaus, la rece.

Umplutura: Razi dovleacul şi-l căleşti în unt, la foc domol, împreună cu zahă­rul. lei compoziţia de pe foc şi apoi o amesteci cu restul ingre­dientelor.

Nu uita să pui şi cele 2 albuşuri bătute spumă. îmbraci o formă de tartă cu 3/4 din aluat.

Dai la cuptor 5 minute, scoţi şi aşezi umplutura de dovleac şi de nuci. Din sfertul de aluat rămas formezi un grilaj, îl ungi cu miere încălzită pe foc domol şi dai tarta la copt. Pudrezi tarta rece cu za­hăr vanilat şi o serveşti.

Tarta cu dovleac si nuci

Tarta cu dovleac si nuci

Pofta buna!

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.