Tarta cu dovleac si nuci
PrinteazaO reteta de tarta cu dovleac si nuci din: unt, zahar pudra, galbenusuri, lapte, faina, sare, dovleac, zahar, nuci, albusuri, pesmet si miere.
- 125 g unt sau margarina
- 100 g zahar pudra
- 2 galbenusuri
- 2-3 linguri de lapte
- 1 cana de faina
- 1/2 lingurita sare
pentru umplutura:
- 1/2 dovleac ras (2 cani)
- 1 ceasca cu zahar
- 1 ceasca cu nuci tocate
- 2 albusuri
- 2 plicuri zahar vanilat
- 30 g unt
- 2-3 linguri pesmet
pentru uns:
- 100 ml miere incalzita
Mod de preparare:
Tai untul cubuleţe. într-un bol, amesteci untul, sarea, zahărul, apoi adaugi gălbenuşurile şi făina. Pui câte puţin din lapte, până obţii un aluat omogen.
Nu trebuie frământat mult. Inveleşti în folie alimentară şi laşi în repaus, la rece.
Umplutura: Razi dovleacul şi-l căleşti în unt, la foc domol, împreună cu zahărul. lei compoziţia de pe foc şi apoi o amesteci cu restul ingredientelor.
Nu uita să pui şi cele 2 albuşuri bătute spumă. îmbraci o formă de tartă cu 3/4 din aluat.
Dai la cuptor 5 minute, scoţi şi aşezi umplutura de dovleac şi de nuci. Din sfertul de aluat rămas formezi un grilaj, îl ungi cu miere încălzită pe foc domol şi dai tarta la copt. Pudrezi tarta rece cu zahăr vanilat şi o serveşti.
Tarta cu dovleac si nuci
Pofta buna!