Tarta cu dovleac si parmezan

Printeaza

Tarta cu dovleac si parmezan din: dovleac, boia de ardei, smantana, parmezan, unt si sare.

Dovleacul este o plantă anuală cu tulpini lungi și târâtoare, care poate ajunge la dimensiuni impresionante. Frunzele sale sunt mari, cu margini aspre și lobate. Fructele sunt de obicei rotunde sau alungite, cu coaja tare și culori variate, cum ar fi portocaliu, galben, verde sau chiar alb.

Dovleacul este bogat în nutrienți și are un conținut scăzut de calorii. Este o sursă bună de fibre, vitamina A, vitamina C, potasiu și fier. De asemenea, conține antioxidanți precum betacarotenul, care are beneficii pentru sănătatea ochilor și sistemul imunitar.

 

Tarta_cu_dovleac

 

Ingrediente:

  • 1 kg dovleac
  • boia de ardei
  • 1 pahar cu smântână
  • 150 g parmezan ras
  • unt
  • sare

 

 

Mod de preparare:

Indepărtaţi seminţele şi coaja bucăţii de dovleac şi coaceţi în tavă la cuptorul fierbinte.

Când este gata, pasaţi-l într-un castron. Adăugaţi 3 ouă întregi şi 1 gălbenuş.

Puneţi, de asemenea, parmezan ras, smântână, câteva linguri cu pesmet, sare, 1/2 linguriţă boia de ardei, nucşoară rasă şi ghimbir proaspăt măcinat.

Ungeţi cu ulei un vas de sticlă termorezistent, tapetaţi-l cu pesmet, turnaţi aici amestecul, puneţi deasupra cuburi mici de unt şi daţi vasul la cuptor fierbinte pentru 45 de minute.

 

 

Tarta cu dovleac si parmezan

Tarta_cu_dovleac

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.