Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir
PrinteazaTarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir din: făină, unt, apa rece, oua, zahar, sare, dovleac, scorţişoară, ghimbir, esenţă de vanilie, smântână, fulgi migdale, zahăr pudră.
Ingrediente pentru aluat:
- 250 g făină
- 120 g unt, la temperatura camerei
- 2 linguri apă rece
- 1 ou
- 1 lingură zahăr
- sare
Ingrediente pentru umplutură:
- 1 dovleac copt
- 1 lingură scorţişoară
- 1 lingură ghimbir
- 5 linguri zahăr
- 3 ouă
- 1 linguriţă esenţă de vanilie
- 100 ml smântână
Ingrediente pentru decor:
- 1 mână fulgi migdale
- 1 lingură zahăr pudră
Mod de preparare:
Pentru aluatul de tartă, amesteci făina cu untul, zahărul şi sarea şi frămânţi până se omogenizează toate ingredientele.
Torni cele două linguri de apă şi oul bătut, în prealabil, şi continui să frămânţi. Aluatul obţinut îl dai la frigider aproximativ o oră.
Mixezi miezul dovleacului copt, adaugi smântână, scorţişoara, vanilia, ouăle, unul câte unul, ghimbirul şi zahărul, mixând încontinuu. Păstrezi puţin din aluat pentru a modela câteva forme cu care să r ornezi.
Tapetezi o formă de tartă, întinzi aluatul şi pe marginile tăvii, înţepi din loc în loc şi coci 10 minute.
Torni umplutura de dovleac, aşezi formele de aluat deasupra şi dai, din nou, tava la cuptor o oră.
După ce s-a răcit, decorezi cu fulgi de migdale şi zahăr pudră.
Tarta cu dovleac, scortisoara si ghimbir
Pofta buna!