Tarta cu dovleac
PrinteazaO reteta gustoasa de tarta cu dovleac, faina, unt, ou, sare, otet, zahar, scortisoara, nucsoara, ghimbir.
- 300 g făină
- 150 g unt sau margarina
- 1 ou
- 1 praf de sare
- 1 linguriţă otet
Ingrediente umplutura:
- 800 g dovleac
- 300 g zahăr
- 1 linguriţă scorţişoară măcinată
- 1 praf nucşoară rasă
- 1 linguriţă ghimbir ras (opţional)
- 1 gălbenuş pentru uns
Mod de preparare:
Se amestecă faina cu untul sau margarina, se adaugă apoi oul, praful de sare, oţetul şi se frământă până se obţine un aluat omogen. Se lasă la rece o oră.
Intre timp, se taie dovleacul, se curăţă de seminţe, fibre şi coajă, se taie bucăţi şi se trece pe râzătoare. Se amestecă cu zahărul, scorţişoara, nucşoara, ghimbirul (opţional) şi se căleşte, amestecând permanent până scade toată zeama.
Se împarte aluatul în două şi se întinde în foi. Cu una dintre ele se tapetează forma de tartă pe interior, cu tot cu pereţii laterali. Se toarnă compoziţia de dovleac rece şi se acoperă cu cea de a doua foaie, lipind bine pe margini.
Se înţeapă în mai multe locuri, pentru a elimina aburii formaţi în timpul coacerii. Se unge deasupra cu gălbenuş bătut şi se coace circa 40 de minute.
Pofta buna!