Rețetă de Pâine de Casă Tradițională Românească din: faina de grau, apa calduta, sare, drojdie proaspata. Pâinea de casă a fost și rămâne un simbol al tradiției culinare românești. De-a lungul secolelor, fiecare familie din România a avut propria sa rețetă de pâine de casă, transmisă din generație în generație. Ingrediente: 500 g făină […]
Tarta cu dovlecei, ardei gras si telemea
PrinteazaTarta cu dovlecei, ardei gras si telemea din: faina, unt, sare, apa, praf de copt, rosii, dovlecei, boabe de porumb, ardei gras, smantana, telemea, patrunjel.
Ingrediente:
aluat:
- 200 g faina
- 100 g unt
- o lingurita rasa sare
- 100 ml apa
- o lingurita rasa praf de copt
garnitura:
- 2 rosii
- un dovlecel
- 3 linguri boabe de porumb
- un ardei gras
- 3 linguri smantana
- 150 g telemea
- 1/2 legatura patrunjel
Mod de preparare:
Pentru aluat, se amestecă făina, sarea, praful de copt si apa. Se topeşte untul si apoi se toarnă peste făină, amestecând cu o lingură de lemn. După ce s-a format aluatul, se adună într-o bilă si se dă la rece, 30 de minute.
Intre timp, dovlecelul se taie cuburi mici, roşiile felii si se fărâmiţează brânza.
Se întinde aluatul, se transferă în tavă, se pun legumele, se presară brânza fărâmiţată, pătrunjelul şi se toarnă smântână.
lasă 30 de minute la cuptor.
Tarta cu dovlecei, ardei gras si telemea
Pofta buna!
Salată de Varză de Savoia din: varza de savoia, morcovi, ardei rosu, ulei de masline, otet balsamic, sare, piper. Varza de Savoia, cunoscută și sub numele de Varză Creță, este o legumă populară în multe părți ale lumii datorită texturii sale fragede și a gustului dulceag. Ingrediente: 1 Varză de Savoia medie 2 morcovi […]