Tartă cu dovlecei si bacon
PrinteazaTartă cu dovlecei si bacon din: aluat, dovlecel, bacon, ulei, smantana, oua, cascaval, branza de oaie, ardei iute, usturoi, sare, cimbru, menta, condimet, piper alb.
- 400 g aluat pentru foitaj
- 1 dovlecel
- 200 g bacon
- 3-4 linguri ulei
- 200 ml smantana
- 4 oua
- 50 g cascaval
- 150 g branza de oaie sau capra
- cate 1 ardei iute verde si rosu
- 4 catei de usturoi
- sare
- cimbru
- menta
- condiment din legume uscate
- piper alb
Mod de preparare:
Dezgheţi aluatul în frigider. Intinzi puţin aluatul, după care tapetezi cu el baza şi pereţii formei pentru tartă. Inţepi aluatul de pe baza formei cu furculiţa. Tai dovlecelul în cuburi şi baconul bucăţi. Păstrezi pentru decor 2-3 felii de bacon.
Prăjeşti uşor baconul, apoi adaugi peste el cuburile de dovlecel, usturoiul pisat, cimbru, piper, sare şi condiment din legume, după gust.
Laşi să se prăjească 5-6 minute, lei vasul de pe foc, laşi să se răcească puţin, după care pui menta tocată şi 1 ardei iute roşu tăiat fin. Baţi ouăle cu smântână şi brânza rasă.
Coci aluatul 10 minute, la foc iute, în cuptorul preîncălzit. Scoţi forma, presari amestecul de legume şi bacon şi torni uniform amestecul de smântână şi brânză.
Razi deasupra caşcaval şi aşezi feliile de bacon. Coci tarta în cuptorul preîncălzit, la foc mediu, 35-40 de minute.
Ornezi tarta cu feliuţe de ardei iute verde şi frunze de mentă.
Tartă cu dovlecei si bacon
Pofta buna!