Tarta cu dovlecei si branza de oaie
PrinteazaTarta cu dovlecei si branza de oaie din: aluat de foetaj, branza de oia, dovlcei, ulei de masline, cimbru, sare, piper.
Ingredinte:
- 1 pachet aluat de foetaj
- 250 g branza de oaie (telemea sfarimata)
- 3 dovlecei
- 5 linguri ulei de masline
- cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare
Se spala dovleceii, se dau pe razatoarea mare si se calesc 5 minute in 3 linguri de ulei incins, amestecand intruna.
Se intinde aluatul in tava de aragaz, se-nteapa din loc in loc cu furculita, se ridica marginile si se formeaza de jur-imprejur o “bordura”, care se umezeste cu putina apa, ca sa se lipeasca mai bine.
Peste aluat se presara branza faramitata si dovleceii, se sareaza putin, se pipereaza, se stropesc toate cu putin ulei de masline si se baga tarta in cuptorul foarte bine incins.
Dupa 10 minute de copt, se reduce temperatura si se mai lasa in cuptor circa un sfert de ora.
Se serveste fierbinte sau calduta, presarata cu frunzulite de cimbru rupte sau taiate marunt.
Pentru ca gustul tartei sa fie si mai pronuntat, se poate presara deasupra si putin parmezan ras.
Pofta buna!