Tarta cu dovlecei, rosii si ricotta
PrinteazaIngrediente:
- un pachet de foitaj
- 5 roşii
- 4 dovlecei
- 100 g ricotta
- 100 g parmezan
- un fir de praz
- doi căţei de usturoi
- 3 linguri de pesmet
- sare
- piper
- ulei de măsline
- busuioc
- ouă
- făină
Mod de preparare:
Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă devine sticlos, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sare.
Se lasă să stea zece minute, se scurg de apă şi se prăjesc cinci minute la foc iute. Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se condimentează. Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat şi prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.
Foitajul se dezgheaţă la temperatura camerei, se întinde într-o tavă şi se presară pesmetul. Se toarnă amestecul de dovlecei cu brînză, se aşază deasupra felii de roşii, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit.
Ca să obţinem o compoziţie mai legată, se pot adăuga cîteva ouă şi puţină făină.
Poftă bună!