Tarta cu dovlecei, rosii si ricotta

Printeaza

Tarta cu dovlecei, rosii si ricotta

Ingrediente:

  • un pachet de foitaj
  • 5 roşii
  • 4 dovlecei
  • 100 g ricotta
  • 100 g parmezan
  • un fir de praz
  • doi căţei de usturoi
  • 3 linguri de pesmet
  • sare
  • piper
  • ulei de măsline
  • busuioc
  • ouă
  • făină

 

Mod de preparare:

Prazul se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se prăjeşte în ulei încins pînă devine sticlos, se ia de pe foc şi se lasă să se răcească. Dovleceii se spală, se dau pe răzătoarea cu ochiuri mari, se pun într-un castron şi se amestecă bine cu sare.

Se lasă să stea zece minute, se scurg de apă şi se prăjesc cinci minute la foc iute. Se scot într-o strecurătoare, se lasă să se răcească şi se condimentează. Se amestecă bine cu ricotta, 50 g parmezan, usturoiul pisat şi prazul. Se adaugă busuioc tocat, se amestecă şi se lasă să stea cinci minute.

Foitajul se dezgheaţă la tem­peratura camerei, se întinde într-o tavă şi se presară pesme­tul. Se toarnă amestecul de dovle­cei cu brînză, se aşază dea­supra felii de roşii, se introduce în cuptorul încins şi se coace 25-30 de minute la foc potrivit.

Ca să obţinem o compoziţie mai legată, se pot adăuga cîteva ouă şi puţină făină.

 

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.